Da TVNorge-sjefen fikk høre ideen til dama bak «Skam» og Else for ti år siden sendte han dem rett på dør

(Dagbladet): - For rundt ti år siden møtte jeg og («Skam»-skaper) Julie Andem opp på kontoret til Eivind for å presentere tv-konseptet «Grenseløs kjærlighet», men det var nok for banebrytende, sier komiker og nyrekruttert TVNorge-profil, Else Kåss Furuseth.

Anledningen for anekdoten er torsdagens lansering av Discovery networks Norway (TVNorge, Eurosport, Max, Fem) vårprogram , og det er idet komiker Else Kåss Furuseth blir dratt opp på scena av kanalens programdirektør, Eivind Landsverk, hun forteller om det mislykkede møtet.

- Sendte oss på dør

Ideen var visstnok å fly inn en gruppe russiske kvinner som ønsket å finne kjærligheten i Norge. Hun som til slutt kapret hjertet til en utvalgt nordmann skulle vinne oppholdstillatelse.

- Han sendte oss rett på dør, fortsetter komikeren til latter fra salen.

Ti år seinere er både Andem og Kåss Furuseth to av tv-Norges heiteste poteter, men Eivind Landsverk angrer ikke på at han avslo tilbudet den gangen.

- He-he, jeg husker det godt, men nei, det var jo overhodet ikke realistisk. Den samtalen med UDI hadde blitt litt vanskelig, forteller en lattermild Landsverk til Dagbladet.

- Men det er fantastisk at vi nå har fått Else til TVNorge, fortsetter direktøren som foruten Kåss Furuseth også har rekruttert en annen storfisk.

En skapende Almaas


VISTE DEM DØRA: Programdirektør i TV Norge, Eivind Landsverk Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Vis mer

For etter det ble kjent at NRK-profil og programleder i «Nytt på nytt», Jon Almaas, ga seg i statskanalen etter 17 år, og meldte overgang til TVNorge, har mange spekulert i hva Almaas skal finne på hos konkurrenten.

- Jon starter 1. januar og skal jobbe med å utvikle sitt eget konsept. Vi satser på at han er tilbake på skjermen til høsten. Han har savnet det kreative aspektet ved jobben, og nå skal han få lage noe han selv har lyst til å gjøre, sier Landsverk.

Nettstedet Kampanje hevder imdlertid at Almaas kan være aktuell for et sportsunderholdningsprogram, men dette er ikke bekreftet.

Satser på sport

Men det er ikke helt umulig at det blir sport for Almaas, for det som derimot er hundre prosent sikkert er at TVNorge denne våren hovedsaklig sender trygge gamle konsepter, og setter alle kluter til i sin nye storsatsing, nemlig sport.

Foruten rettigheter til fire OL de neste ti åra, har Discovery Networks tatt over tippeligarettighetene. I 2017 presenterer de Norges øverste fotballdivisjon i «en ny drakt», og de neste seks åra er navnet «Eliteserien». Kampene skal strømmes på D-Play, og sendes på Eurosport og Max.

Har nedbemannet

- Sport er ikke billig og vi har ambisjoner om å vokse videre. Pilene har pekt oppover for oss de siste åra, og det har gjort oss i stand til å investere i nytt innhold, sier Landsverk.

- Men dere har også nedbemannet?

- Ja, det har vi gjort for å sko oss for en ny tid. Sportsatsingen betyr at vi trenger ny kompetanse, og den avdelingen vil fortsette å vokse. Gode sportsettigheter er det hard konkurranse om, og vi må gå etter rettighetene nordmenn har et forhold til, og ønsker å se.

Sikre stikk

Tre eliteseriekamper skal sendes hver uke på Eurosport, og én på Max. Hver eliteserierunde starter med programmet «Derbylørdag», og seks søndager i året sendes «Supersøndag» som tar for seg storoppgjørene.

Når det gjelder underholdning blir det blant annet gjensyn med «Neste sommer», «4-stjerners middag», «Klovn til kaffen», «Helt perfekt» med Thomas Giertsen, «Brille», «Jegertvillingene», «Aamodt og Kjus på bortebane», «Typisk deg» med Petter Schjerven og nok en kjendisutgave av «71 grader nord».


PÅ LANSERING: Popartistene Marcus og Martinus Gunnarsen sammen med komiker Else Kåss Furuseth torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vis mer

- Det er for det meste sikre stikk som sendes til våren?

- Vi er mange som konkurrerer om et marked på fem millioner mennesker, det gjør det vanskelig å lansere nye konsepter. Denne rekka gir oss forutsigbarhet i forhold til annonsører, men angrep er fortsatt det beste forsvar, sier Landsverk og sikter blant annet til sportsinvesteringene.

Flere nye konsepter

Underholdningsnysatsinger er det splitter nye krimreality-konseptet, «Dødens tjern», og det kanalen omtaler som et banebrytende gameshow, «Lost in time». Ellers får både artistene Marcus og Martinus, og fotballaget Rosenborg et eget tv-program.

Discoverys strømmetjeneste, Dplay, har de siste åra vært tilnærmet usynlig sammenliknet med konkurrentene TV 2 Sumo og onlinetilbudet til NRK, men ifølge kanalen skal dette nå endres.

Til den jobben hentet de inn tidligere administrerende direktør i Tinius-stiftelsen og digitalsjef i NRK, Sindre Østgård. Han erkjenner overfor Dagbladet at Dplay ligger bakpå.

- Kan bare bli bedre

- Vi er ikke der vi skal være akkurat nå, så vi kan kan bare bli bedre. Målet vårt er å ta en ledende posisjon, og det vil rulles ut forbedringer fortløpende, sier Østgård, som fra 2009 til 2014 var sentral i det som nå er NRKs sterke digitale posisjon.

Det er fortsatt ikke kjent hva hovedgesjeften til Else Kåss Furuseth blir framover i TVNorge, men lite vitner om at «Grenseløs kjærlighet» realiseres. I første omgang blir hun å se i «4-stjerners middag», sammen med Frp-politiker Bård Hoksrud, forfatter Ari Behn og NRK-programleder Live Nelvik.

Saturday, November 12th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments