• Molde – Stabæk 3-0 (2-0)
  • Sarpsborg 08 – Tromsø 2-2
  • Bodø/Glimt – Viking 0-2
  • Vålerenga – Lillestrøm 1-1

(Dagbladet): Molde hadde fortsatt en drøm om europacup og medalje, men det var Stabæk som måtte prestere. Som måtte levere.

Og det virket som det preget dem i åpningsminuttene. De sleit med å henge sammen, sleit med å holde ballen i laget.

Og ble brutalt straffet av Solskjærs menn.

Sesongens første

Molde skapte tre sjanser det førte kvarteret. En av dem omsatte Joshua Gatt til sitt første tippeligamål denne sesongen da han skar inn i boksen og banket ballen over Stabæk-keeper Mandé Sayouba.

Og problemene tårnet seg opp for Stabæk. Samtidig som nyhetene kom at både Tromsø og Lillestrøm ledet, klønet Sayouba det til og bokset ballen via Per Egil-Flo og inn i eget mål.

- Det er en voksen oppgave. Vi satser på et tidlig mål i andreomgang. Må skape mer sjanser, sa Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg til TV 2 i pausen.

Det målet kom, men symptomatisk for et lag i motgang: Det kom feil vei.

HERJET: Molde feirer ett av tre mål mot Stabæk. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Joona Toivio la på til 3-0 tre minutter etter pausen da han styrte inn et innlegg på første.

Stabæk måtte stole på at de andre lagene i bånn heller ikke leverte. Og de fikk hjelpa som gjør siste runde til en thriller i nedrykksmyra.

- Det beste laget vant. Jeg er misfornøyd. De får to av målene altfor lett. Vi var ikke gode nok. Vi har en finale igjen. Den er hjemme. Vi må være klar for den, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til TV 2.

Kaptein Skjønsberg følger opp:

- Vi slipper inn for lette mål og skaper ikke nok sjanser. Det er spennende i siste omgang. Det er fortsatt sjanser hvis vi vinner vår kamp. Vi får bare se. Vi må grave fram litt selvtillit i løpet av uka.

Status

For før siste runde står Stabæk med 28 poeng, og har to poeng opp til både både kvalik og sikker plass.

Bodø/Glimt tapte 0-2 hjemme mot Viking. De har 30 poeng og ligger på kvalikplass før siste runde.

Tromsø ledet lenge mot Sarpsborg 08 – men hjemmelaget snudde kampen til 2-1 før Thomas Lehne Olsen sikret at kampen endte 2-2.

I FORM: Thomas Lehne Olsen  scoret to for Tromsø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Vis mer

Dermed har Tromsø 31 poeng.

Lillestrøm lå lenge an til en sterk borteseier mot Vålerenga, men Oslo-laget slo tilbake og kampen endte 1-1.

Dermed viser tabellen (se under) at både Tromsø, Bodø/Glimt og Stabæk kan rykke ned, spille kvalik og beholde plassen før siste runde neste helg. Lillestrøm kan fortsatt bli tvunget ut i kvalik.