Da Hurtigruten ikke kunne kjøre videre, tok kapteinen med seg alle passasjerene hjem

(Dagbladet): Kaptein Raymond Martinsen på MS Spitsbergen skulle i helga kjøre Hurtigruten nordover fra Tromsø, men været satte en stopper for videre ferd.

- Jeg tok avgjørelsen. På grunn av det dårlige været la vi oss bak ei lita øy og ventet over natta. Så kjørte vi tilbake til Tromsø. Problemet var at det var dårlig kaiplass i Tromsø på søndag, så vi fikk rett og slett ikke plass, forteller Martinsen til Dagbladet.

Da ble han pent nødt til å finne en annen løsning.

Så både hval og spekkhogger

- De har jo betalt for å være på tur. Ikke for å ligge til kai. Jeg viste dem et bilde av hjemstedet mitt, som ligger innerst i Ersfjorden. Det tar bare 20 minutter å kjøre fra Tromsø og alle ville se hvordan det så ut. Så da spurte jeg om de hadde lyst til å være med meg hjem.

Etter å ha fått tillatelse av Hurtigruten kjørte Raymond Martinsen veien hjem til Ersfjordbotn og plukket opp familien sin. Inne i Ersfjorden fikk passasjerene se både hval og spekkhodder.


HJEMME: Martinsen kjørte skipet hjem til Ersfjordbotn. Foto: Constanze Lahr / Hurtigruten
Vis mer

- Vi tok en liten rundtur med skipet og heldigvis hadde vi flaks. Det ble stor suksess og trampeklapp. Det er en flott fjord og trange fjell. Det hjelper på.

Vel om bord i båten, bakte Martinsens to sønner pepperkaker sammen med de andre gjestene.

- Det var vel bare én nordmann med, resten var utenlandske turister fra hele verden. Det var omtrent 100 passasjerer til sammen.

- Kanskje jeg gjør det igjen til sommeren

Hurtigruten opplyser at dette aldri har hendt før. Siden de startet driften i 1893 har skipene aldri befunnet seg i Ersfjord.

Martinsen har jobbet for Hurtigruten i 26 år. Til Nordlys forteller han at det ikke er sikkert at dette er siste gang han besøker hjemstedet sitt på jobb.

- Kanskje jeg kan ta med skipet en tur til Ersfjord allerede til sommeren, på vei til Spitsbergen. Det er jo verdens vakreste fjord. Om flere får øynene opp for den, vil det jo dryppe litt på dem som driver med turisme i Ersfjord. Jeg vil jo gjerne gjøre den litt mer kjent, sier han til avisa.

Wednesday, December 14th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments