Da Eckhoff skjøt seg bort, sto sensasjonen Karoline fram med 20 treff

(Dagbladet): Når damene går skiskyting er det som alltid Tiril Eckhoff man ser etter for de gode, norske plasseringene.

Så også i dag.

Men da Eckhoff hadde en fryktelig dag på standplass og skjøt på seg 6 strafferunder, var det et ukjent talent som sto fram i stedet.

18 år gamle Karoline Erdal fra Førde IL skjøt feilfritt og var den eneste norske jenta som ga de ukrainske og franske stjernene kamp under fellesstarten i dag.

Sensasjon

Med tjue strake treff ble det fjerdeplass til slutt, bak ukrainske Dzhima og Pidrushna, og den franske vinneren fra gårsdagen, Justine Braisez.

- Jeg skal ikke si sensasjonell, men det er i hvert fall en veldig gledelig fjerdeplass til Karoline Erdal, her, sier NRKs ekspertkommentator, Torgeir Bjørn.

- Jeg vil si sensasjonell, kontrer kommentator Andreas Stabrun-Smith.

Erdal ble juniorverdensmester i fjor, men hadde aldri sett for seg at hun skulle knuse den norske eliten i sesongåpningen på Sjusjøen.

- Jeg trodde kanskje junior-VM skulle være toppen på noen år, men dette er helt sjukt, sier Erdal til NRK.

Vel i mål klarte hun ikke holde tårene tilbake. Etter noen sekunders pause strakk hun armene i været som om hun hadde vunnet.

- Jeg har aldri skutt tjue treff før, men jeg følte jeg hadde kontroll. Jeg trodde det nesten ikke da jeg traff den siste. Det er sjukt godt, sier Erdal, som fyller nitten om to dager.

- Hvis vi skal si noe annet om Karoline, så er det at det er rett og slett imponerende, sier NRK-eksperten Ola Lunde.

Verre var det for Norges ener, Tirill Eckhoff. Seks runder og sjetteplass er ikke beroligende to uker før verdenscupstarten i Østersund.

- Det ble mye bom. Jeg må hjem og trene, sier Eckhoff til NRK.

Sunday, November 13th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments