City filleristet Barcelona med festfotball etter pause

  • Man. City – Barcelona 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Manchester City sto for en liten skrell da de snudde 0-1 til 3-1 mot Barcelona på eget gress i Champions League. Dette var også lagets første seier mot Barcelona noensinne i en obligatorisk kamp.

Ilkay Gundogan (2) og Kevin de Bruyne scoret målene for et City-lag som spilte festfotball i 2. omgang. Lionel Messi scoret Barcelonas eneste.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var en fortjent seier. Vi spiller god fotball. Det handlet ikke så mye om taktikk, men fysikk. Det var en god kveld, sier Gundogan til Viasat.

- Jeg har jobbet hardt de siste månedene. Jeg var skadd da jeg kom hit (til City), men nå har vi flyt og jeg har tro på meg. Treneren (Pep Guardiola) har hjulpet meg mye, sier Gundogan.

Dette betyr at Barcelona topper gruppe C med ni poeng. City har sju, og Gladbach har fire. Sist er Celtic med to.

- Dette var topp-topp underholdning og en god kamp. Dette er en sterk prestasjon av City, sier Viasats fotballekspert Morten Langli.

- Snytt

Manchester City og Raheem Sterling ropte på straffespark etter 11 minutter i Champions League-møtet med Barcelona. Men dommer Viktor Kassai valgte heller å gi Sterling gult kort for filming etter at han gikk i bakken i duell med Barcelona-forsvarer Samuel Umtiti.

Avgjørelsen vekker reaksjoner – og mange mener City har grunn til å føle seg snytt.

- Hundre prosent straffe. Sterling har startet friskt, skriver tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand på Twitter.

- Klar straffe. Når du ikke kan få sånne på hjemmebane… skriver James Robson, reporter i Manchester Evening News.


FELT: Raheem Sterling gikk i bakken, men fikk gult kort for filming. Ekspertene var enige om at City ble snytt for straffe. Foto:  BPI/REX/Shutterstock 
Vis mer

- Sterling får gult for straffe. Det så ut som en klar straffe, skriver Tom Williams, fotballreporter i AFP.

- City-fansen ble fyrt opp og er rasende etter at Sterling får gult for filming. Det så ut som straffespark, skriver BBCs Phil McNulty i nettstedets direktesending.

- Straffe! Dårlig dømt, skriver TV 2s programleder Jon H. Børrestad.

- Dommeren gjør feil. Sterling tråkkes på foten. Det skulle vært straffe, sier Viasats fotballekspert Morten Langli i pausa.

Situasjonen oppsto på stillingen 0-0.

Men vondt ble raskt til verre for hjemmelaget.

21 minutter var spilt da Lionel Messi ble spilt fri og Barcelonas store stjerne fikset 0-1 i Manchester.

City slo tilbake etter 39 minutter. Sterling var også denne gangen involvert – og spilte ballen til Ilkay Gundogan som ordnet 1-1.

Til pause var stillingen 1-1 – i en omgang som inneholdt flere kontroverser. Også Barcelona ville ha straffespark ved Lionel Messi. Men uten å bli hørt av dommer Kassai. Dermed gikk to misfornøyde lag til pause på 1-1. Spillere fra begge lag klaget til dommeren på vei inn til garderoben.

City i storform

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments