Cannabis kan bli business for dansk landbruk

(Dagbladet): Danske bønder sier de er klare til å produsere hasj, hamp og andre former for cannabis med god kvalitet til hasjrøykende dansker, så lenge danske politikerne gir dem lov. Det skriver Jyllands-posten.

Det er budskapet fra Danmarks største interesseorganisasjon i landbruket, Landbruk & Fødevarer.


VIL PRODUSERE: Karen Hækkerup i det danske bondelaget tror at danske bønder vil kunne levere et kvalitetsprodukt. Foto: Landbrug & Fødevarer
Vis mer

- Vil kunne levere et kvalitetsprodukt

- Vi må heller la danske bønder dyrke planten, enn å importere den fra for eksempel Nederland, sier organisasjonens administrende direktør Karen Hækkerup til den danske avisa.

Det er allerede lovlig å dyrke hamp, som er en type cannabisplante, i Danmark. Det er fordi planten nesten ikke inneholder THC. THC er virkestoffet som gir rus.

- Det er ingen grunn til at pengene fra en eventuell cannabisproduksjon skal gå til andre enn de danske bøndene, som vil kunne levere et kvalitetsprodukt til forbrukerne, sier hun, som selv har en fortid som dansk justisminister.

Opprør i Christiania

Allerede i fjor oppfordret Bondelagets danske søster politikerne til å nedsette en cannabiskommisjon. Kommisjonen skulle se på fordelene med produksjon av cannabis, den gang primært til medisinsk bruk.

I det danske Folketinget vil flere partier nå helt eller delvis legalisere.

Debatten blåste opp igjen forrige uke etter at borgere i fristaden Christiania rev salgsboder i Pusher Street.

Christianittene sa selv at de trenger politikernes hjelp med å løse problemene tilknyttet den organiserte kriminaliteten som har oppstått i forbindelse med cannabismarkedet.

Er klare, om de får lov

Det er mye som må avklares før danske bønder eventuelt starter å dyrke cannabis.

Hvor skal det dyrkes, og hvor mye? Hvem skal dyrke, og hvordan skal markene sikres? Men Hækkerup i det danske bondelaget tror at bøndene vil finne ut av alt dette.

Saturday, September 10th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments