Brann ble slaktet av Drillo og Demidov. Så gjorde Huseklepp skam på klubbens valg og sikret medalje

MEDALJEKAMPEN:

• Start – Brann 1-2 (0-0)
  • Odd Sogndal 2-1 (0-1)
  • AaFK – Haugesund 3-3 (1-2)
  • Sarpsborg 08 – Tromsø 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Den røde festen startet som et mareritt. I de første 45 minuttene på Sør Arena var tabelljumbo og nedrykksklare Start nærmest scoring mot sølvjaktende Brann.

- Start legger minst like mye i duellene som Start. Det er jo i grunn ganske imponerende av Start når de allerede har rykket ned, mens Brann kjemper om sølv, sa ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen i pausen.

- Start har vært nærmest scoring. Vi har sett et skuffende Brann-lag, oppsummerte Drillo etter halvspilt kamp.

Det var Brann-kaptein Vadim Demidov enig i.

PERLESCORINGER: Fredrik Haugen satte inn 2-1 og sikret medalje til Brann. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vis mer

- Jeg er en av de få som alltid er ærlig. Disse kampene lever sitt eget liv. Start har alt å vinne. Vi har alt å tape. Det vi har gjort hittil er årsverste og flaut. Det ser ut som det er vi som ligger på nedrykksplass, sa Demidov til TV 2 i pausen.

Brann-supporter Davy Wathne skrev følgende på Twitter etter 1. omgang.

- Tafatt og tannløs 1. omgang av Brann. Start klart nærmest.

Vondt ble verre da Daniel Braaten og Jonas Grønner fikk gult kort og må soneseriefinalen grunnet karantene. 20 minutter etter pause ble verre til verst.

Eventyrlig comeback etter Start-sjokket

Kampuret viste 66 minutter da marerittet ble et faktum da Start gikk opp i en sjokkledelse. Sunnmøringen Robert Sandnes fikk aldri sjansen i AaFK, men fikk fullklaff mot bergenserne og banket inn 1-0 mot Brann.

Hele Bergen fortvilet, men så sto en ekte Brann-helt fram. Huseklepp, som startet kampen på benken og som ikke får fortsette i klubben, la ballen til rette og skrudde ballen helt opp i hjørnet fra 25 meter på aldeles nydelig vis.

GJORDE SOM BRANN: Odd snudde kampen mot Sogndal og kapret medalje. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Vis mer

- Det er årets mål. Hvorfor har ikke Brann bruk for Huseklepp neste sesong? ropte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Rett etter vartet Fredrik Haugen opp med en ny kandidat til årets mål da han banket ballen i krysset fra 25 meter. Dette drømmetreffet var med strak vrist og gikk som et prosjektil i lengste kryss.

- Vi hadde godt av å være i OBOS-ligaen

Brann beholdt ledelsen ut kampen og tok tre nye poeng. Dermed er medaljen sikret i Bergen. Lars Arne Nilsens menn har også grep om sølvet i duellen mot Odd. Det skjer bare et halvannet år etter at Nilsen overtok jobben fra Rikard Norling da Brann lå på nedre halvdel i OBOS-ligaen.

- Det var årets mål. Så kom Fredrik Haugen og overgikk det målet igjen. Vi viser moral og snur kampen, sier Huseklepp til TV 2.

- 1. omgangen var noe av det dårligste vi har gjort i år, men Erik scorer målet som snur kampen for oss, mener Haugen.

Branns kaptein gikk fra å være rasende til stolt.

- Vi reiser oss og slår tilbake etter den svake 1. omgangen. Det er fantastisk å være kaptein for denne gjengen, sier Demidov.

- Jeg tror vi hadde veldig godt av et år nede for å bli litt ydmyke og tenke at man må slåss for å vinne. Det har vi virkelig gjort i år. Vi har ikke lagt oss ned for å dø i en eneste kamp.

Odd sikret medalje

Odd kan også juble for medalje. Jukka Raitala sendte Sogndal i en overraskende ledelse borte mot laget fra Skien etter bare fem minuter. Fredrik Oldrup Jensens klarering endte hos Raitala, som banket ballen i krysset på vakkert vis.

Etter pause slo imidlertid Dag-Eilev Fagermos menn tilbake. Bentley slo inn foran mål. På bakerste stolpe venter Fredrik Nordkvelle, som utlignet til 1-1.

Snuoperasjonen ble komplettert like etter da Stefan Mladenovic sendte Odd opp i 2-1. Fem minutter før slutt la Rafik Zekhnini på til 3-1 til laget fra Skien. Dermed er Odd også sikret medalje.

Haugesund og Sarpsborg 08 rotet det til

Til pause seilet plutselig Haugesund som en het medaljekandidat igjen etter at de ledet 2-1 borte mot AaFK etter 45 minutter, samtidig som Brann og Odd slet på det tidspunktet.

Sunnmøringene hadde vunnet seks strake kamper, men ble hardt straffet for svakt forsvarsspill da Torbjørn Agdestein ordnet 1-0. Mostafa Abdellaoue utliknet på straffe, men Vegard Skjerve sendte gjestene i ledelsen etter 30 minutter.

Mos fikk sjansen fra straffemerket også etter pause. Tippeligaens mestscorende nordmann med 12 mål bommet først, men satte sin egen retur i mål. Dermed 2-2 i Ålesund. Etter 73 minutter stanget Peter Orry Larsen inn 3-2. Like etter var imidlertid lagene like langt igjen da Haris Hajradinovic utlignet til 3-3.

Ett poeng var likevel ikke nok til å holde Haugesund inne i medaljekampen. Sarpsborg 08 avga også poeng hjemme mot Tromsø og er dermed ute av medaljekampen i likhet med Haugesund.

Brann møter Sarpsborg 08 hjemme i siste serierunde, mens Odd skal til Tromsø i seriefinalen som avgjør hvem av Odd og Brann som tar sølvet bak seriemester Rosenborg.