Bob Dylan møtte ikke opp da Obama inviterte til feiring for å hylle nobelprisvinnerne

(Dagbladet): I dag holdt den amerikanske presidenten Barack Obama et meet-and-greet for de amerikanske nobelprismottakerne, men Bob Dylan var ikke til stede. Det melder The Hill.

- Beklageligvis vil ikke Bob Dylan komme til Det hvite hus i dag, så alle kan slappe helt av, sa Obamas talsmann Josh Earnest til pressen.

Earnest sier ikke noe om hvorfor Bob Dylan ikke kom til arrangementet.

Obama har imidlertid gratulert den verdenskjente artisten tidligere. Samtidig avslørte han at Dylan er en av sine favorittpoeter.

Usikkert om Dylan kommer til Stockholm

I oktober ble det kjent at Bob Dylan får årets Nobelpris i litteratur. Siden ble det stille fra den verdenskjente artisten, og det kom rapporter om at han ikke hadde svart på nobelkomiteens henvendelser.

Det skulle gå 15 dager før Dylan ga lyd fra seg. Dylan aksepterte prisen, og sa i et intervju med The Telegraph at han «absolutt» vil være til stede» ved prisutdelingen i Stockholm den 10. desember – «hvis det overhodet lar seg gjøre».

Det er fortsatt uklart om Bob Dylan vil komme til Stockholm for å motta prisen.

- Tar ikke imot prisen personlig

Den siste beskjeden fra Svenska Akademien var at Dylan ikke vil komme for å motta prisen personlig.

- Han skulle ønske at han kunne ta imot prisen personlig, men andre årsaker gjør det dessverre umulig, heter det i en pressemelding.

Bob Dylan må derimot holde en nobelforelesning innen seks måneder, regnet fra 10 desember, som er det eneste kravet som kommer med prisen.

Prisen i litteratur skal ifølge Nobels testamente gå til «den som innenfor litteraturen har produsert det mest utmerkede i idealistisk retning».

Utmerkelsen er blitt delt ut av det svenske litterære selskapet Svenska Akademien hvert år siden 1901.

Wednesday, November 30th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments