Bjarne Fjeldseth (91) søker sjåfør som kan kjøre ham rundt et par ganger i uka

(Dagbladet): Bjarne Fjeldseth (91) bor i Grue kommune i Hedmark. Tidligere har han kunnet kjøre rundt selv, men nå har han ikke fått fornyet førerkortet.

Men bil, det har han, og penger til bensin. Så han håper på at noen har mulighet til å komme innom to-tre ganger i uka og kjøre ham rundt.

Det var Østlendingen som først omtalte 91-åringen tirsdag.

- Har du fått noen sjåfør ennå?

- Jeg har henvendt meg til alle politikere i alle partier. Jeg har ikke oppnådd noen ting med politikerne. Men en fra Lions klubb kommer i morgen, han kunne ta meg med en gang i uka, sier han til Dagbladet.

Om han er litt skuffet over manglende politiske løsninger, er han overstrømmende positiv til hjemmetjenesten.

- De er flinke, jeg har all respekt for hjemmetjenesten, de er den flinkeste kommunale organsisajonen i Grue. De hjelper meg med å vaske, og er her morgen og kveld.

Men hjemmehjelperne kan ikke ta ham med på kjøretur, det har han stor forståelse for. Derfor søker han nå noen andre utenfor apparatet.

- Får du beveget deg noe ellers?

- Jeg har vondt i et bein, så jeg går med krykker.

Til Østlendingen sier han at det kan bli litt ensformig.

- Det blir mye TV-titting og avislesing om dagen. Og det er greit nok. Men er man vant til å farte rundt i skog og mark så å si hver dag, blir det en brå overgang når førerkortet ikke kan fornyes.

- Hvor vil du kjøre da?

- Det hjelper ikke om jeg sier det, for du er ikke kjent her. Men en mil inn i skauen, på en skogsbilvei, sier han til Dagbladet.

Wednesday, November 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments