Beskyldes for svakt lederskap. Nå vil hun be inn Venstre og KrF til nytt budsjettmøte

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) møter kl 14.15 pressen for å kommentere den fastlåste situasjonen i forhandlingene om neste års statsbudsjett.

Nylig ble det klart at KrF og Venstre begge vil bryte forhandlingene.

Dermed står regjeringen uten noe åpenbart flertall for sitt budsjettforslag – og finansdebatten er allerede førstkommende mandag.

Der gjorde hun det klart at hun vil invitere KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til et nytt møte.

Krisemøte

Det skjer etter at Solberg gikk i et hasteinnkalt krisemøte med statsråder og stortingsrepresentanter fra Høyre tidligere i dag.


ERNAS KNIPE: Statsminister Erna Solberg fotografert på statsministerens kontor ved en tidligere anledning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Vis mer

Solberg har gjort seg helt utilgjengelig for pressen de to siste dagene, og henvist alle pressehenvendelser til Høyres parlamentarisk leder Trond Helleland.

Ap-leder Jonas Gahr støre er blant dem som har kritisert statsministeren for å sitte stille i båten i en tid med «historisk budsjettkaos».

Etterlyser taus Erna


- Regjeringen har mistet kontrollen. Slik styres ikke et land, sa Støre da det i går ble kjent at Venstre trakk seg fra forhandelingene.

Han kom også med krass kritikk av regjeringens budsjettarbeid fra Stortingets talerstol tirsdag kveld. Nå mener han statsministeren må redegjøre for hva som skjer videre.

– Det er en svært uvanlig situasjon vi har kommet opp i, og nå mener jeg det er opp til statsministeren, som har vært helt taus i dag, å orientere offentligheten om hva hun tenker om veien videre, sa Støre til NTB i går.

Wednesday, November 30th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments