Bård Hoksrud observerer valget i Philadelphia: – Jeg føler en slags feststemning her

(Dagbladet): Bård Hoksrud (Frp) er valgobservatør for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i USA-valget, og befinner seg nå i Philadelphia sammen med kollegene Torstein Tvedt Solberg og Geir Jørgen Bekkevold.

Hoksrud har vært valgobservatør i mange land før, forteller han Dagbladet, men dette er første gangen han er i USA.

- Det er spennende å være her. Jeg merker at mange av dem vi møter er veldig opptatt av demokratiet sitt, og derfor er det også noen som lurer på hvorfor vi er her som internasjonale observatører. Men generelt blir vi godt mottatt, og det har vært god stemning på lokalene vi har besøkt – både der det er få velgere og der det er mange, sier Hoksrud til Dagbladet.

- God stemning

Observatørene, som i alt teller 130 parlamentarikere, skal rapportere inn til OSSE det de ser ved de ulike valglokalene. De skal ikke gripe inn dersom det oppstår noe uregelmessig, forteller han.

- Philadelphia er en av de stedene der det var utfordringer under forrige valg. Det oppstod da blant annet noe diskusjon om hvorvidt noen hadde blitt nektet å stemme, sier Hoksrud.

- Har dere observert noe uregelmessig ved noen av valglokalene dere har besøkt så langt?

- Det kan virke som at noen er litt usikre på hvor de skal stemme, og at de opplever å bli sendt litt hit og dit før de finner fram. Det skyldes nok at de ikke har ikke fått med seg at stemmelokalet har blitt flyttet.

- Har det vært for dårlig informasjon om det?

- Det er vanskelig å svare på, siden vi først og fremst bare skal følge med. Dessuten får vi ikke fortelle så mye før vi har levert inn vår rapport, sier Hoksrud.

- Men stort sett er det god stemning i lokalene, og folk er veldig blide. Jeg føler at det er en slags feststemning, og det er både artig og hyggelig å være til stede, tilføyer han.

Ikke avgjort

Blant stemmelokalene han har besøkt er det noen der det har vært få velgere, og andre der det har vært «litt overfylt».

- Noen sier at det trolig vil fylle seg opp i tidsrommet 15 – 18 (lokal tid), og utenfor sentrum er det allerede ganske lange køer flere steder, sier Hoksrud.

- Gir folk uttrykk for om de er Trump eller Clinton-tilhengere?

- Jeg vet ikke hva folk faktisk stemmer, men Pennsylvania blir nok sett på som en av stedene der Clinton gjør det bra. Samtidig har Trump og hans folk vært her den siste tida, og staten regnes fortsatt som en det er kamp om å vinne.

Tuesday, November 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments