Avsløring: Cristiano Ronaldo skal ha unndratt over en milliard kroner i skatteparadis

Saken oppdateres!

(Dagbladet): Ifølge Der Spiegel har Cristiano Ronaldo (31) unndratt over en milliard kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene de siste sju årene, noe som skal ha gitt ham muligheten til å betale under fire prosent i skatt.

Den tyske storavisa skriver at de har fått tilgang på 18.6 millioner dokumenter som inkluderer blant annet hemmelige avtaler, flere spilleres kontrakter og epost-utvekslinger.

Der Spiegel opplyser at de har jobbet med saken i over sju måneder i et samarbeid som involverer 60 journalister over hele Europa. Avsløringen omtales som idrettshistoriens største.

Flere stjerner skal være involvert

Den tyske Arsenal-spilleren Mesut Özil, Manchester United-manager José Mourinho og Monaco-spiss Radamel Falcao skal også være involvert i skandalen, ifølge Der Spiegel og franske L’equipe.

Sammen med det som oppgis å være partnere av Der Spiegel, vil det publiseres en rekke artikler i dagene og ukene som kommer.

Den første omfattende saken vil stå på trykk i morgen.

Ronaldo skal være konfrontert med anklagene, uten å ha kommentert dem. Det er nettverket European Investigative Collaborations (EIC) som har arbeidet med avsløringene.

Peker på Ronaldo-agent

Jorge Mendes, ofte omtalt som verdens mest innflytelsesrike agent, har tilknytning til flere av de omtalte stjernene.

Mendes representerer både Ronaldo, Falcao og Mourinho.

«Han er i sentrum (…). Portugiseren har bygget et nettverk av frontselskaper og offshorekontoer i skattaparadiser som De britiske jomfruøyene, Panama og Sveits og Irland.», skriver L’equipe.

Personen bak lekkasjene er ifølge danske Politiken en mann som går under pseudonymet «John».

- Det er på høy tid å få ryddet opp i fotballen. Fansen må få vite at for hver eneste billett, fotballtrøye og tv-abonnement de kjøper, så forer de et ekstremt korrupt system som ikke tenker på annet enn egen vinning, sier «John» til Der Spiegel.

Friday, December 2nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments