Arsenal ble rystet, men slo tilbake og sikret avansement: – Det er drøy kost

• Ludogorets – Arsenal 2-3 (2-2)

(Dagbladet): Før kveldens bortekamp mot Ludogorets var det bare teori som kunne forhindre avansement for Arsenal i Champions League.

Da dommeren blåste av var det klart – Arsenal går videre fra gruppa.

Det sikret Mesut Özil da han fullførte Arsenals snuoperasjon med å leke inn 2-3 like før slutt.

Den tyske boksåpneren ble spilt fri i bakrom, og leverte et kunststykke: Først chippet han ballen over Ludogorets-keeperen. To skuddfinter seinere lå to forsvarspillere og sprellet, mens Özil trillet ballen inn i buret.

I ledelsen

Men det var hjemmelaget som både tok kommandoen og rystet Arsenal i Bulgaria.

Jonathan Cafu styrte inn 1-0 etter elleve minutter. Brasilianeren fikk løpe helt alene inn i Arsenal-boksen på et frispark, og var nådeløs da ballen fant veien til beinet hans på bakre stolpe.

Samme mann var også hjernen bak 2-0 noen minutter seinere.

Først tok han tok med seg Gibbs på en dans som endte med Arsenal-backen ble brukt som rundingsbøye; så la en et presist innlegg og hardt innlegg inn til Keserü. Den rumenske 29-åringen avsluttet kontringen med å banke ballen inn bak David Ospina

Slo tilbake

Arsenal var rystet, men brukte kort tid å komme inn igjen i kampen.

- Det er drøy kost, brølte Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Fem minutter etter at Ospina hadde hentet ballen ut av nettet for andre gang – kom Özil kom seg fri på dødlinja.

Og da kom det, som det stort sett gjør, et perfekt innlegg. Inne i boksen ventet Granit Xhaka, og den sveitsiske midtbanekrigeren styrte inn reduseringen.

Og Arsenal var ikke ferdige.

Utlikningen var det Olivier Giroud som sto for. Franskmannen var overlegen i boksen og stusset et innlegg fra Aaron Ramsey over en utrustende Ludogorets-keeper.

Åpen kamp

Det ble en spennende kamp helt inn i den bulgarske hovedstaden Sofia.

Begge lagene sendte mange folk i angrep da det var muligheter – og det ga publikum og tv-tittere valuta for pengene.

Wanderson var farlig frampå med et skudd tidlig i omgangen, og Alexis Sanchez kunne fort ha sikret Arsenal-seieren da han blåste et frispark fra 20 meter.

Men det var tyske Özil som skulle bli matchvinner. Like før slutt lekte han inn Arsenal-seier og avansement da han ble spilt fri i bakrom.