Ansatte slutter på Rygge – kan stå igjen uten nøkkelpersonell

Finanskjendisene som vil overta Rygge flyplass har dårlig tid, hvis de ansatte skal beholdes og virksomheten sikres når dagens eiere sier takk for seg den 1. november.

- Vi ønsker å overta en organisasjon som er mest mulig intakt, sa initiativtaker til Rygge Airport as, Knut R. Johannessen i Smaalenene og andre medier, etter et møte med Olav Thon og andre av dagens eiere 29. august.

Nå begynner det å spøke for akkurat det, for Johannessen og blant andre tidligere forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen og tidligere DNB-sjef Svein Aaser.

- Mange slutter

Dette og andre operative forhold er blant temaene på et møte mellom Rygge Sivile Lufthavn (RSL) og Rygge Airport as i morgen ettermiddag, med Rygge Sivile Lufthavn as daglige leder Pål Tandberg som vert.

- Det er mange som slutter, forteller Tandberg til Dagbladet.

Når Rygge Sivile Lufthavn avvikler 1. november, står de ansatte igjen med to alternativer: De kan satse på jobb hos Rygge Airport as. eller flytte på seg.

Noen stillinger kan ikke stå ubesatt hvis Rygge Airport skal få konsesjon til å drive flyplassen videre. Flyplassjef, kvalitetssjef, sikkerhetsansvarlig og sjef for plasstjenester, er besatt med det Tandberg kaller «kritisk kompetanse». Hvis Rygge Airport vil beholde dem, har selskapet dårlig tid.

- En er borte, og vi har tre igjen. Men de må være kjappe, ellers forsvinner en eller to til, sier Tandberg til Dagbladet.

«Kritisk ressurs»

«Ja, det stemmer at vi skal møtes», skriver Knut R. Johannessen i en epost til Dagbladet.

Han bekrefter at de fire stillingene er av stor betydning, og at organisasjonen som «daglig står på for å få hjulene til å gå rundt» er en av de største verdiene ved flyplassen.

«Alt nøkkelpesonell som representerer en kritisk ressurs i denne sammenhengen er viktige for oss», skriver Johannesen.

Han svarer slik på om Rygge Airport er avhengig av å beholde konsesjonen uten avbrudd etter 1. november, eller om selskapet kan drive flyplassen videre også uten løpende konsesjon:

«Vi er i en tett og god dialog med luftfartsmyndighetene hvor vi arbeider med å avklare hvilke løsninger som tilfredsstiller alle sikkerhetsmessige krav og som samtidig gjør det mulig for oss å overta og videreføre flyplassvirksomheten med alle de godkjenninger som allerede foreligger».

- Positive

Før morgendagens møte sier Pål Tandberg at han og RSL er positive til Rygge Airport as. RSL eies med 40 prosent av Olav Thon og 40 prosent av Orkla.

Den nye interessenten Rygge Airport as har 28 aksjonærer hvorav alle unntatt én har gått inn med 50000 kroner. Aksjekapitalen er 1,4 millioner kroner.

- Vi er positive til å hjelpe Rygge Airport som best vi kan når det gjelder det operative, sier han, og legger til at han vil hjelpe til med å gjøre en overgang til nye drivere «så smidig som mulig».

Når det gjelder det finansielle, henviser han derimot til selskapet selv. Blant det som har vært etterlyst fra dagens eiere av flyplassen, er klarere planer for finansieringen av den framtidige flyplassdriften.

Tuesday, September 13th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments