Advarer Høgmo: – Tyskand er ikke i Norge for å se på naturen

ULLEVAAL (Dagbladet): Tyskland er på plass i Oslo før morgendagens kamp i VM-kvalifiseringen mot Norge. På en pressekonferanse i ettermiddag slo trener Joachim Löw fast at Tyskland tar kampen på største alvor.

- Vi er ikke i Norge for å se på naturen, men for å vinne, slo Löw fast.

Presserommet på Ullevaal stadion var stappfullt av norske og tyske pressefolk. Löw advarte spesielt mot det som skjedde i EM-kvaliifseringen i 2014. Da kom Tyskland fra et mesterskap og tapte mot Polen. Nå skal ikke det samme skje igjen.

- Jeg ser for meg et kampbilde der vi kommer til å ha mye ball, erklærte Löw.

Han hadde fått med seg at Norge tapte 1-0 mot Hviterussland onsdag, men slo fast at dette kommer til å bli en helt annen kamp.

- Det blir en helt annen stemning med fullt hus. Norge er bedre enn Finland (som Tyskland slo 2-0 onsdag). Norge kan forsvare seg godt. De har spillere i europeiske ligaer og det viser kvalitet. Tyskland må ta dette på alvor, sa Löw.

På en pressekonferanse før treneren stilte Real Madrid-spiller Toni Kroos. Om den norske motstanderen sa han:

- Jeg vet at de har to spillere på Hertha Berlin. Men det er ikke så viktig hvem som spiller. Det viktige er kollektivet. Det er et defensivt lag, men bedre enn Finland når det kommer til kontringer.

Kroos har trent mye med Martin Ødegaard i Madrid. På spørsmål fra NRK – om hva han tenker Ødegaard må gjøre for å utvikle seg – understreker han at det er viktig å spille kamper.

- Vi har trent sammen. Han er veldig ung, og det er ikke så enkelt å prestere da. Han må spille kamper for å bli bedre. Det er den eneste måten å komme opp på et høyere nivå på, sa Kroos.

– Er det en fare for at dere kan undervurdere Norge?

- Nei, egentlig ikke. Det er nødvendig å ha respekt for alle lag. Særlig i mesterskap og kvalifiseringen.

Dagbladet oppdaterer saken

Saturday, September 3rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments