21 år med engler på catwalken: Scenestorming, nesten-ulykke og kontroversielt kostyme

(Dagbladet): Mandag 5. desember går det verdenskjente undertøysshowet Victoia’s Secret av stabelen i motehovedstaden Paris.

Victoria’s Secret fashion show samler tv-seere verden over. Seerne får servert fantastiske sceneshow, modeller som Bella Hadid, Kendal Jenner og Alessandra Ambrosio i glitrende undertøy og musikalske opptredner fremført av verdens fremste artister.

Men det har ikke alltid vært slik, skriver motemagasinet Elle.

Ikke fornøyd med første show

I 1995 gikk undertøysshowet av stabelen for første gang. Den gang som et mindre, rolig event på Plaza Hotel i New York.


GLITRENDE SHOW: Victoria’s Secrets engler vinker til publikum etter showet i 2015. Foto: Splash News
Vis mer

Arrangørene var ikke storfornøyde med debutshowet, men forsto at noe bra kunne være på gang da de våknet opp til positiv omtale i nyhetene verden over.

Siden har showet blitt avholdt hvert år, bortsett fra i 2004, og har vokst seg til et mye omtalt og populært undertøysshow.

Tidlig på 90-tallet presenterte undertøysgiganten «Fantasy bra», en bh dekorert av diamanter og edelstener til en skyhøy verdi. Like etter dukket de ikoniske englevingene opp.

Aktivister stormet scenen

I 1999 ble showet streamet på internett for første gang, noe som ble en suksess og førte til at det ble viste på TV to år senere.


SILVER QUEEN: Tyra Banks på catwalken i 1999 i en sølvfarget satengbikini. Foto: AP
Vis mer

I 2002 stormet aktivister fra dyrevernorganisasjonen PETA catwalket og kom med beskyldninger mot den brasilianske modellen Gisele Bündchen. Bündchen uttalte i etterkant av showet at hun selv elsker dyr og ikke bruker pels, men at PETA mest sannsynlig bare var ute etter oppmerksomhet, ifølge CNN.

Victoria’s Secret fashion show ble ikke TV-sendt i 2004. Det ble spekulert i om det hadde noe med Janet Jacksons berømte puppeuhell i Superbowl-finalen å gjøre, og at CBS ikke ville ta noen sjanser på uventede overraskelser. Modellene dro det året på en rundreise med buss i USA for å møte fansen.


STJERNE OG STJERNER: Alessandra Ambrosio, Selita Ebanks, Marisa Miller, Heidi Klum, Adriana Lima, Miranda Kerr, Karolina Kurkova og Izabel Goulart viser fram stjerna på Hollywoods Walk of Fame i 2007. Foto: Reuters
Vis mer

For første gang ble undertøysshowet avholdt i Los Angeles i 2007 og Spice Girls gjorde comeback da de opptrådte på scenen. Det samme året fikk Victoria’s Secret en stjerne på den berømte Hollywood Walk of Fame.

Reagerte på antrekk

Kylie Bisutti ble i 2009 valgt som ny Victoria’s Secret-modell etter at hun var med i en konkurranse. Hun valgte senere å gi seg som modell fordi hun mente det ikke var rett i forhold til sin kristne tro, skrev Daily Mail. Dette året var også første gang en asiatisk modell, Liu Wen, var med i undertøysshowet.

I 2012 ble det ramastrik i sosiale medier da Karlie Kloss var ikledd et kontroversielt indianerkostyme på catwalken. Undertøysgiganten måtte ut å beklage i etterkant, samt at sekvensen med Kloss i indianerantrekket ble klippet bort fra showet som ble vist på TV.


SKAPTE REAKSJONER: Modell Karlie Kloss ikledd et indianerantrekk på catwalken i 2012. Det fikk flere til å reagere. Foto: Broadimage
Vis mer

To år senere, i 2014, ble det også mye engasjement på sosiale medier. Det etter at den svenske skjønnheten Elsa Hosk nesten meide ned popstjerna Ariana Grande på scenen med sine «grande» englevinger.

Maria Borges ble i 2015 den første mørke modellen som gikk på catwalken med afro. – Det føltes fantastisk! Jeg tenkte det var fint om min tredje opptreden på Victoria’s Secret-catwalken ble mer meningsfull og kunne bidra til at noen få kvinner lettere kunne vise sin naturlige skjønnhet, sa Borges til Elle den gang.

I forkant av årets show fikk Victoria’s Secret mye oppmerksomhet etter at de publiserte uretusjerte bilder av modell Jasmine Tooks under en fotografering. Bildene viste Tooks strekkmerker, og flere hyllet undertøysmerket for at de kastet seg på den positive kroppstrenden.

Nå gjenstår det å se hva vi får servert i Paris om få dager. Det vi vet, er iallfall at Lady Gaga, Bruno Mars og The Weeknd står på scenen, og at Jasmine Tooks vil bære «Fantasy bra».

Wednesday, November 30th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments