177 må gå i TV 2

(Dagbladet): TV 2 skal kutte 113 årsverk. Disse kommer i tillegg til de 64 medarbeiderne som allerede har takket ja til sluttpakker. Det skriver TV 2 i en pressemelding i dag.

Pressemeldingen gikk ut etter at de ansatte i TV 2 ble informert om spareplanene for kanalen på et allmøte.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier administrerende direktør i kanalen, Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Fram mot dagens møte har spekulasjonene gått høyt om hvorvidt TV 2-ledelsen må ty til oppsigelser for å komme i mål med kuttene, og hvor mange som dermed mister jobben.

Veien mot 2020

I pressemeldingen understreker direktøren at TV 2 i for stor grad er avhengig av lineær-tv, og varsler økt satsning på TV 2 Sumo.

Letingen etter en TV 2 Sumo-direktør som skal bygge den nye organisasjonen er allerede igangsatt. Kanalen har tidgliere antydet et behov for å spare 350 millioner kroner fram mot 2020.

I følge Dagens Næringsliv skal styret ha avgjort kanalens skjebne under en telefonkonferanse mellom styremedlemmene torsdag morgen.

Kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl ønsket ikke å kommentere noe i forkant av allmøtet og pressekonferansen.

Flytter nyhetsproduksjonen

I følge medier24 flytter TV 2 i den nye organiseringen all nyhetsproduksjon til TV 2 Nyhetskanalen.

– I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i en melding til medier24.

Nettstedet skriver videre at Karianne Solbrække, i dag redaksjonssjef i «God morgen Norge», blir nyhetsredaktør og sjef for Nyhetskanalen i den nye organisasjonen.

Fortsetter som allmennkrinkaster

I følge pressemeldingen ønsker TV 2 å fortsette som kommersiell allmennkringkaster. De skriver at de vil søke på en avtale om , og er posisjonert for daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen mot en relevant motytelse for merkostnadene.

– TV 2 vil ha Norges største redaksjonelle miljø, for NRK. Vi skal levere daglige nyhetssendinger, være en alternativ nyhetsleverandør og bidra til en opplyst samfunnsdebatt. Balansen mellom Bergen og Oslo er opprettholdt i den nye organisasjonen, sier Sandnes.

Da fristen for å søke ny avtale for kommersiell allmennkringkasting gitt ut 4. august i år, valgte TV 2 å la være å sende inn søknad.

- Vi velger ikke å søke på utlysningen fordi vi ikke kan påta oss omfattende og kostbare tilleggsoppgaver i en krevende tid som nå, uten at de følges av en motytelse, uttalte direktør Sandnes i august.

Veiskille

TV 2 profil Davy Wathne skriver på sin Twitter-profil at dette er en merkedag i TV 2s historie og et veiskille.

Wathne understreker til Dagbladet at han ikke vil bli berørt av spareplanene, men følger nøye med på bedriften har har viet store deler av sitt yrkesaktive liv til.

- Man blir svært knyttet til kollegaene av å jobbe tett sammen slik som man gjør her i TV 2. Mange har sin første arbeidsplass her og knytter sin identitet opp mot jobben de gjør, sier Wathne.

Dagbladet kommer med mer. Har du tips i saken, kontakt oss på e-post: ifj@dagbladet.no

Thursday, September 29th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments