Visepresident Joe Biden vurderer å stille som presidentkanditat


(Dagbladet): – Visepresident Joe Biden lukter på presidentkandidaturet, forteller kilder New York Times har snakket med.

Visepresidenten vil i så fall være en direkte trussel til den tidligere utenriksministeren, Hillary Clinton, som allerede har varslet det amerikanske folket om at hun akter å bli landets neste president.
 

Vanskelig oppgave

Bidens rådgivere skal allerede ha forespurt ledere og givere blant Demokratene som ennå ikke har forpliktet seg til Clinton.

Clinton har enorm støtte blant Demokratene som er inspirert av tanken på velge en kvinne som landets første president. Denne støtten kan vise seg å være vanskelig hvis Biden bestemmer seg for å stille som presidentkandidat for Demokratene, mener avisa.

Clintons presidentkampanje har allerede samlet inn millioner av dollar, men opplysningene om Clintons bruk av privat e-post da hun var utenriksminister og dekommende Benghazi-høringene kan føre fokuset bort fra hennes kjernesak, behovet for å løfte den økende middelklassen.

- Han har ikke bestemt seg om han vil stille, men det forventes at han offisielt skal uttale seg om dette i slutten av sommeren eller tidlig i september, forteller fortrolige tett på visepresidenten til avisa.

Bush frykter ikke Trump

Eiendomsmogulen Donald Trump har kastet flere brannfakler blant amerikanske velger etter sine uttalelser om meksikanere. Men Trump har etter sine uttalelser utrolig nok vært på toppen av flere meningsmålinger.

Men i sin første tale med spansktalende tv varslet Republikanernes presidentkandidat, Jeb Bush, at han ikke fryktet den munnrappe milliardæren.

- Jeg er ikke veldig redd for det, svarte Bush da han ble spurt om Trumps økende popularitet, ifølge AP.

Jeb Bush, lillebror av den tidligere presidenten George W. Bush, var også kritisk til Obamas nye Cuba-politikk.

- Vi må ble mer aktive i vår støtte til dissidenter i Cuba og Venzuela.

Saturday, August 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments