Viking-treneren om flyten: Det er et spark i ræva til mange eksperter

* Viking – Aalesund –  4-1 (3-0)

STAVANGER (Dagbladet):
Viking har vært et av vårens største overraskelseslag og lå på en sterk femteplass à poeng før oppgjøret med Aalesund i Stavanger, lørdag ettermiddag.

Hjemmelaget gikk på en stygg smell i forrige serierunde, da de mørkeblå tapte hele 4-1 for Strømsgodset i Drammen, men kunne gå forbi regjerende seriemester Molde om deres naboer Aalesund ble beseiret søndag.

Bortelaget kom på sin side fra forrige rundes 4-2 seier over Mjøndalen på Isachsen stadion og tok med det et steg opp fra nedrykksonen.

De oransje fra byen som er kjent for sin ikoniske jugendstilarkitektur, befant seg dermed på 10.plass før kampen og var utvilsomt ute etter å bedre tabellposisjonen ytterligere i den 16. serierunden av årets eliteserie.

Viking ville det derimot annerledes.

Spisskometen i rute

Samuel Abdullahi har virkelig slått til etter at nigerianeren og hans landsmann Samuel Adegbenro ble snappet opp av Viking etter å ha vært på prøvespill i klubben. 18-åringen var også en aktiv mann i søndagens kamp.

Jon Dadi Bödvarsson ble spilt fri etter bare fire minutter og parkerte Aalesund-stopper Tero Mäntylä fullstendig. Islendingen fant Abdullahi med et innlegg langs bakken. Spissen bredsidet ballen i nettet bak en utspilt Sten Grytebust.

Viking fosser videre

I Stavanger har en spurt seg om hvor målene nå skal komme fra, ettersom toppscorer Veton Berisha bestemte seg for å prøve lykken i Tyskland.

Det spørsmålet besvarte Jon Dadi Bödvarsson ettertrykkelig, søndag.

Etter 29 minutter fikk den islandske landslagsspilleren etter godt forspill av Samuel Adegbenro. Spissen lot seg ikke be to ganger og banket ballen i nettet. Han var imidlertidig langt i fra ferdig.

Eventyrlig mål

Noen dager får man til alt man prøver på, nesten som i et eventyr. Jon Dadi Bödvarsson fra sagaøya Island hadde en slik dag på Viking stadion søndag ettermiddag.

Fem minutter før pause fikk han nemlig drømmetreff, som resulterte i en scoring som må være en kandidat til årets mål.

23-åringen dempet holdt ballen i luften på førsteberøringen, før han klemte til på hel volley fra tjue meter. Ballen fikk en dupp og gikk rett i mål bak en fortumlet Aalesund-keeper.

Aalesund kjempet tappert

Etter en helsvart førsteomgang fikk bortelaget presset frem en redusering, elleve minutter ut i andre omgang. Etter en mislykket klarering hang ballen lenge i lufta, før den falt rett ned i beina hos Aalesund-spiss Mostafa Abdellaoue.

Gjestene jaget nok en redusering. Fire minutter senere ble ting imidlertid enda tyngre for sunnmøringene.

Indridi Sigurdsson var først på ballen etter Kristoffer Haugens hjørnespark og stanget de mørkeblå opp i tre måls ledelse igjen.

Flere mål ble det ikke. Før Vålerenga – Sandefjord ligger Viking dermed på tredjeplass, et poeng over hovedstadslaget som spiller sin kamp kl 18:00.

Viking-trener Kjell Jonevret er veldig fornøyd med at laget hans er blant de fire beste i Tippeligaen.

- Vi får ta ferie blant de fire beste i ligaen. Det er et spark i ræva til mange eksperter. Det er herlig, sier Jonevret til C More.