- Vi leste manuset og tenkte bare «din sleipe jævel»

(Dagbladet): Våre anmeldere oppsummerte nylig tv-året 2014, og den britiske suksessen «Broadchurch» var blant deres absolutte favoritter fra fjoråret.

Sesong to av spenningserien er straks på skjermene, og hovedrolleinnehaver Olivia Colman lover en sesong på høyoktan, full av uventede vendinger. 

En sleip jævel

Hun og resten av skuespillerne fikk seg en bakoversveis da de leste manuset for neste sesong av serien:

- Da vi hadde første gjennomlesning sammen tenkte vi alle «din sleipe jævel», sier Colman om manusforfatter Chris Chibnall.

Serien gikk på NRK her i Norge, og over åtte episoder satt hundretusenvis av nordmenn klistra foran skjermen med et spørsmål i tankene: «Hva skjedde med Danny Latimer?»

Det spørsmålet fikk vi heldigvis et svar på, men Colman sier det er mange skygger fra første «Broadchurch»-sesong som dukker opp igjen i sesong to:

- Chris la mange ting til rette i første sesong som vi skuespillere aldri tenkte over en gang, og nå kommer de problemene til overflaten, sier Colman til avisa The Sun

- Umiddelbar «whooa»

Hun spiller rollen som politietterforsker Miller – kvinnen skal holde den plagede Alec Hardy, spilt av David Tennant, i sjakk. De to løser omsider gåten om hvem som drepte 12 år gamle Danny Latimer. En løsning som faller litt vel nær familieidyllen til politibetjent Miller.

- Allerede i første episode av ser du hvilken retning dette kommer til å da. Og da er det en umiddelbar «whooa» sier Colman. 

Første sesong av «Broadchurch» ble en stor suksess, både i Norge og i land som USA. Under BAFTA-utdelingen i London ifjor vant serien flere priser enn BBC1 og BBC2 tilsammen. Blant BAFTA-vinnerne var nettopp Colman. 

Sesong to av «Broadchurch» har premiere i januar. 

Friday, January 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments