- Vi føler en slags nummenhet

NANNESTAD (Dagbladet): Den sju år gamle gutten som fikk et håndballmål over seg i Nannestadhallen i Akershus onsdag, døde av skadene.

Dagbladet har i kveld snakket med sokneprest Arne Torkild Aasen i Nannestad, som sier at kommunens innbyggere er svært preget av den tragiske ulykka.

-  På vegne av lokalsamfunnet så kan jeg si at vi føler en slags nummenhet. Hele lokalsamfunnet er i sjokk, når noe sånt skjer i det vi trodde skulle være trygge omgivelser, sier Aasen.

Ivaretar de pårørende

Han er med i kommunens kriseteam, men har så langt ikke blitt kalt inn til å bistå familien. Kommunens kriseteam ivaretar i dag de pårørende.

Ifølge lensmann i Nannestad kommune, Børn Hoff er denne oppfølgingen god.

- Kommunen følger opp de pårørende veldig sterkt. Av erfaring ønsker familien en skjermet tilværelse de første dagene, sier han.

- Gode observasjoner

Også han beskriver et preget lokalsamfunn. Ifølge han var det mange vitner til ulykka i idrettshallen i går, så politiet har gode observasjoner av hendelsen fra de voksne som var til stede.

– Det har hatt en sterk inngripen i lokalsamfunnet, for det var jo en ung gutt som gikk på skole her, bodde her og trente her. Også skjedde det jo på et sted hvor der var mye mennesker. Det er mange som har vært innom lensmannskontoret i dag, som føler med saken, som føler en håpløshet, sier Hoff.

Kommunen skriver følgende på sine nettsider.

- Nannestad kommune er i dag ei bygd i sorg. Nå går våre tanker først og fremst til den nærmeste familie og pårørende.

Etterforsker

Lensmannskontoret sitter med ansvaret for å undersøke ulykken. Politiet startet etterforskning allerede i går kveld.

Gutten var på fotballtrening i hallen da ulykken skjedde. Politiet ble varslet om ulykken klokken 17.43. Ved 18.45-tida ble gutten fløyet til Ullevål sykehus. Han ble bekreftet død i ettermiddag.

- I dag har vi taktisk etterforskning. Det er definert som en ulykke, men vi ønsker å avklare hvorfor målet datt ned. Hvorfor han fikk det over seg, sier Hoff.

Thursday, January 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments