«Verdens smarteste mann» kaster seg inn i den britiske valgkampen


(Dagbladet): Torsdag i neste uke går britene til valgurnene, for å avgjøre hvem som skal styre landet de neste årene.

Ifølge en ny måling fra Lord Ashcroft Polls leder David Cameron og De konservative med 6 prosentpoeng foran Ed Miliband og Labour i en ny meningsmåling halvannen uke.

Hawking-støtte

Labour kan på sin side glede seg over prominent støtte. Vitenskapsmannen Stephen Hawking (73), en av verdens mest kjente matematikere og astrofysikere, har nemlig gått ut med sin Labour-støtte, nærmest jubler avisa The Independent og bemerker på Facebook at «verdens smarteste mann» nå støtter Labour. Hawking støtter også Labours Cambridge-kandidat Daniel Zeichner.

- Jeg tror han setter pris på hvor mye den forrige Labour-regjeringen investerte i forskning, sier Zeichner ifølge Independent.

Avisa påpeker videre at Hawking i 2013 uttalte seg varmt om det offentlige helsevesenet i Storbritannia (NHS) og å bevare dette, en av Labours viktigste saker.

- I fjor sommer fikk jeg lungebetennelse og kunne dødd hvis det ikke var for hjelpen jeg fikk av NHS. Vi må beholde disse tjenestene, og unngå et to-lagssystem hvor de rikeste får den beste behandlingen, sa han.

Hawking lider av sykdommen amyotrofisk lateral sklerose. Han bruker en språkcomputer, som gjør ham i stand til å snakke ved hjelp av øynene og enkelte muskler i ansiktet.

Israel-boikott

Hawking er mer kjent for sine arbeider om sorte hull og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken enn for sine politiske meninger. Men han skapte overskrifter også i 2013 da han sluttet seg til en akademisk boikott av Israel, noe som førte til et avlyst Israel-besøk og en liten dose forvirring.

Tuesday, April 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments