Venstre varsler bråk til helga: – Hadde tenkt at det er ødeleggende, hadde jeg vært Erna


(Dagbladet): Høyre, Frp, KrF og Venstre har hatt krisemøter både i går og i dag, men fortsatt er de ikke enige.

Nå skal de gå inn i nok et krisemøte, opplyser Venstres Trine Skei Grande.

- Jeg har fått med meg et tydelig mandat fra min strotingsgruppe. Det skal jeg ta med meg inn i møtet, sier Grande til Dagbladet.

Frist før landsmøtet

Dersom krisen ikke blir løst før fredag klokka 13, så kommer det til å koke over for Venstres tillitsvalgte. Flere sier til Dagbladet at Venstre da må bryte ut av det borgelige samarbeidet. Dagbladet møtte Venstre-leder Trine Skei Grande før hun gikk inn i det forrige krisemøtet i dag.

Hun sier at hadde hun vært Erna, så ville hun tenkt at det neppe er lurt å utsette samarbeidet med Høyre og Frp for den edder og galle som vil spys fra Venstres talerstol i helga.

- Ikke bekymret for brudd
At det bør komme en løsning i saken før fredag.

- Er du bekymret for at det kan komme til det punktet hvor dere må vurdere samarbeidsavtalen? spør Dagbladet Skei Grande.

- Nei, jeg tror Venstre er veldig samlet på akkurat dette området. Og det Venstres landsmøte vet, er at nå er det 80 barn som har fått et opphold i Norge som de ikke ville fått med rødgrønt regelverk.

- Og vi får ikke til noe mer med Arbeiderpartiet, som har soleklart sagt at de er både mot en liberalisering av regelverket og de er imot å hente barn, sier Grande til Dagbladet.

- Bør bekymre andre

- Er du bekymret for at det blir en storm fra talerstolen på landsmøtet, mot regjeringssamarbeidet, hvis saken ikke er løst?

- Det bekymrer ikke meg, men det burde kanskje bekymre andre, svarer Skei Grande.

- Men det kan være ganske ødeleggende for firepartisamarbeidet hvis det spys edder og galle fra den talerstolen, sånn som det kan gjøre hvis denne saken ikke blir løst?

- Ja, hvis jeg hadde vært statsminister, så hadde jeg tenkt det, sier Grande til Dagbladet.

Frp-ere anklager KrF og Venstre

Sentrale Frp-ere sier i dag til Dagbladet at asylbarnsaken kunne vært løst for lengst, dersom Venstre og KrF hadde gått stillere i dørene.
Uten ultimatum og tidsfrister.

Ved å opptre på denne måten har de spent buen så stramt at det vil innebære en unødvendig smertefull innrømmelse for Frp å i full offentlighet måtte bøye av for deres ultimate krav, sier Frp-kildene til Dagbladet.

- Burde dere gått fram annerledes og tatt opp dette med innestemme? spør vi Venstres Trine Skei Grande.

- Det gjorde vi for 183 dager siden. Når man ikke blir hørt på 183 dager av en justisminister, når han har fått en beskjed, så blir stemmen litt høyere, svarer hun.

Og etter krisemøtet i formiddag sier hun følgende om hvor skapet står:

- Vi er ikke helt enige, men det går framover.

Skal reise til Tromsø

Skei Grande skal etter planen dra til Tromsø allerede i ettermiddag, for Venstres landsstyremøte og sentralstyremøtet. Men tross et møte på Stortinget i formiddag i dag, er asylkrisen i regjeringen fortsatt et faktum.

- Er det aktuelt for deg å droppe landsstyremøtet og sentralstyremøtet?

- Vi får se hvor langt vi kommer. Det handler helt om dynamikken i forhandlingene, sier Grande til Dagbladet.

Wednesday, April 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments