Våpeninspektører med nye funn i Syria: En ganske sterk indikasjon på at de har løyet


21. august 2013 sendte Bashar al-Assads styrker raketter som inneholdt sarin i Ghouta-nabolaget, like utenfor Syrias hovedstad Damaskus. Mer enn tusen personer ble drept, og Assad og hans brutale regime fikk massiv kritikk verden over.

Men etter at terrorgruppa Den islamske stat (IS) etablerte seg i store deler av Syria og Irak, har vesten igjen etablert et slags samarbeid med diktator Assad, som nekter å gi fra seg makta.

- Har løyet

Uten at Assad og hans regime følger vestens pipe av den grunn. Nå skal internasjonale våpeninspektører ha funnet spor etter sarin og en nervegass på et militært forskningsområdet i Syria, melder Reuters. Verken sarinen eller VX-gassen er blitt deklarert, slik Syria skal gjøre, ifølge nyhetsbyråets diplomatiske kilder.

Fredsprisvinneren OPCW (Organisation for the Prohibition and Chemical Weapons) har tatt prøver på området både i desember og januar, og resultatet er positivt, sier en kilde til Reuters.

- Dette er en ganske sterk indikasjon på at de har løyet om hva de har gjort med sarinen. Hittil har de ikke klart å gitt oss en tilfredsstillende forklaring på funnet, sier en diplomatisk kilde.

Truet med angrep

Etter sarinangrepet truet USA og Barack Obama med at de ville angripe Syria for å bli kvitt diktatoren Bashar al-Assad og hans regime. I stedet ble partene enige, ved hjelp av Russland, om at OPCWs våpeninspektører skulle få komme til det borgerkrigsherjede landet og påse at all sarin og nervegass ble fjernet.

Nå kan det altså tyde på at det ikke helt har skjedd.

Les også:

• Øyenvitne om sarin-angrepet i Ghouta: – Vi ble kvalme, og løp opp på taket for å slippe unna gassen.
• Den ukjente fredsprisvinneren, OPCW.

Saturday, May 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments