Utga seg for å være svart mens hun var leder i forening for svarte. Avslørt som hvit av foreldrene


(Dagbladets): I mange år har Rachel Dolezal ledet en lokal avdeling av organisasjonen NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) i Spokane i delstaten Washington i USA.

Organisasjonen jobber, som navnet tilsier, for afro-amerikaneres borgerrettigheter i USA.

Nå er den lokale NAACP-lederen Dolezal i hardt vær etter en avsløring av det mer spesielle slaget: Dolezal har nemlig utgitt seg for å være afro-amerikansk, men er egentlig hvit, ifølge hennes foreldre.

Det skriver blant andre det amerikanske nyhetsmagasinet Time.

Avslørt av foreldrene

Det var ifølge Time Rachel Dolezals foreldre som avslørte datterens velholdte hemmelighet. Ifølge foreldrene er hun av europeisk hærkomst, nærmere bestemt delvis tjekkisk, svensk og tysk.

- Det er veldig foruroligende at hun har blitt så uærlig, sier Dolezals mor, Ruthanne Dolezal til lokalavisa Coeur d’Alene Press.

Selv har hun hevdet at hun er delvis afro-amerikansk og hvit, og at hun også stammet fra amerikanske indianere.

Det skal hun blant annet ha gjort da hun søkte på stillingen ombudsmann hos politiet i Spokane, ifølge Associated Press.

Jobben som ombudsmann fikk hun, men Dolezal underviser også i afro-amerikanske studier ved Eastern Washington University.

Ifølge Time har ikke Dolezal ønsket å besvare spørsmål om hennes egen etnisitet, men sa til lokalavisa Spokesman-Review at «vi er alle fra det afrikanske kontinent».

Etterforsket trusler

USA Today skriver at avsløringen kommer etter en etterforskning angående trusler Dolezal hevdet hun mottok.

Truslene skal ifølge Dolezal ha vært rasistisk motiviert, og det skal ha vært i kjølvannet av dekningen av denne saken at hennes foreldre sto fram og avslørte datteren sin som hvit.

Ifølge USA Today har deres datter alltid identifisert seg med afro-amerikansk kultur. Hennes to adopterte søsken er i tillegg  afro-amerikanske.

- Rachel har ønsket å være noen andre enn hun er, sier moren hennes, ifølge nettavisa, som også skriver at det pågår en rettslig strid mellom datteren og foreldrene.

Saturday, June 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments