Ustoppelige Rosenborg ydmyket Lillestrøm på Åråsen

• Lillestrøm – Rosenborg 0-5 (0-2)

(Dagbladet): Rosenborg er giftige om dagen, og fortsatte storspillet mot Lillestrøm på bortebane i kveld. Trønderne scoret ikke mindre enn fem ganger, og regelrett ydmyket Lillestrøm på Åråsen.

Johan Lædre Bjørdal og Alexander Søderlund noterte seg begge for to scoringer i 5-0-seieren. Pål Andre Helland skrev seg også opp på scoringslista med et kremmerhus av et skudd fra 20 meter.

- Dette kjentes utrolig godt. Det var en fantastisk kamp. Vi er disiplinerte og vinner fullt fortjent. Vi har en utrolig oppbacking, og for meg personlig er det godt å få tillit, sier Lædre Bjørdal til C More.

Kremmerhus

Først etter 25 minutter var det Tobias Mikkelsen som sto for kampens første store sjanse. Han forsøkte seg med et skudd fra 15 meter, men Origi gjorde en god redning og fikk dyttet ballen vekk.

Også Mike Jensen hadde en stor sjanse etter å ha blitt tredd lekkert gjennom av Eyjolfsson. Da det begynte å dra seg mot pause hadde Fredrik Midtsjø en suser av et skudd som hamret i tverrliggeren og ut.

Men så satt den endelig for Rosenborg – og hvem andre enn Pål Andrè Helland, som har scoret nesten hver gang han har startet en fotballkamp i år. Det med et kremmerhus fra 20 meter.

Det skulle ikke stoppe der før pausesignalet gikk. Johan Lædre Bjørdal kunne helt upresset gå opp og stange inn en 2-0-ledelse etter et hjørnespark slått av Helland.

Straffebom

Rosenborg ble muligens snytt for et straffespark tidlig i kampen da Pål Andre Helland ble revet ned i Lillestrøm-feltet. Men omtrent umiddelbart etter starten på andre omgang fikk vertene straffespark da Bonke Innocent ble felt.

Men fra ellevemetersmerket klarte 20-åringen å sette ballen utenfor mål.

Umiddelbart satt ballen i mål i andre enden, men denne gangen var Lædre Bjørdal i offside da frisparket ble slått.

Med et drøyt kvarter satt den igjen i mål for Rosenborg, heller ikke denne gangen helt ufortjent. Et hjørnespark ble slått inn, og Eyjolfsson hadde først panna på ballen. Da vartet Origi opp med en mesterlig redning. Men da Lædre Bjørdal var der på returen, klarte han ikke å holde ballen ute.

Få minutter senere fikk Rosenborg straffe etter en klønete situasjon. Fra krittmerket var Tippeligaens toppscorer, Alexander Søderlund, kanonsikker. 4-0.

Slakt

Men vondt ble verre for Lillestrøm.

Ti minutter før slutt fikk Rosenborg igjen og helt korrekt et nytt straffespark da Alexander Søderlund ble felt da han ble spilt igjennom. Simen Kind Mikalsen ble belønnet med et rødt kort.

Som en ren reprise av straffescoringen bare minutter før, satte Alexander Søderlund sin andre for dagen. Storseieren var et faktum.

Fem minutter før slutt hadde Lillestrøm mulighet til å gjøre noe bot på skaden, men da Andre Hansen først var i aksjon i denne kampen, vartet han opp med en kjemperedning.