UP-sjef rystet: Mor sendte Facebook-varsel om fartskontroll ved skolen til sine egne barn


(Dagbladet): Etter flere meldinger fra bekymrede foreldre om høy trafikk, holdt Utrykningspolitiet (UP) i Bodø fartskontroll utenfor Saltvern barneskole som en del av aksjon skolevei.

- Vi holdt fartskontroller i forbindelse med skolestart fordi vi hatt fått en del klager fra foreldre fra bydel Rønvik ved Saltvern skole om stor trafikk i området, forteller UP-sjef Knut Danielsen.

Politiet hadde blitt enige om å holde en synlig kontroll, men effekten av kontrollen ble ikke helt som de bekymrede foreldrene hadde håpet, skriver Avisa Nordland.

Varslet om kontroll

En kvinnelig forelder fikk øye på UP da hun kjørte barna sine til skolen. For å advare andre bilister om fartskontrollen, la hun ut en varsling på Facebook-gruppa Politi/biltilsyn kontroller i Bodø/Fauske, ifølge Avisa Nordland.

- Jeg må si det er forskremmende hvor lite gjennomtenkte folk er. Vi er ikke ute etter å ta noen, men jobber forebyggende for at nettopp hennes barn får en tryggere skolevei. Det er rystende at foreldre varsler om fartskontroll utenfor sin egen barneskole, sier Danielsen.

I går var det et foreldremøte ved skolen og der var trafikksikkerhet et hett tema blant foreldrene, forteller UP-sjefen.

- Jeg går ikke til kamp mot gruppene som formidler at det er kontroll, men at det er en mor ved skolen som legger ut melding gjør meg emosjonell. Hadde hun lagt ut den meldingen klokka elleve på kvelden, så hadde jeg ikke kritisert henne på samme måte.

Slettet meldingen

En halvtime ut i kontrollen ble det skrevet ut to forenklede forelegg for høy fart. Begge skal etter det Dagbladet får opplyst ha gått til foreldre som hadde kjørt sine barn til skolen.

- Det begynner å bli mørkt om morgenen, og vi er nødt til å vise oss for å ta vare på våre myke trafikanter. Vi kommer til å fortsette å holde kontroller ved denne og andre barneskoler, forteller UP-sjefen.

Kvinnen som varslet om kontrollen har slettet innlegget fra Facebook-gruppa etter flere negative tilbakemeldinger fra andre i gruppa.

Wednesday, September 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments