Tysklands visestatsminister: – Bruene mellom Hellas og Europa er brent


Det kommer nå kraftige reaksjoner på grekernes nei til den avtalen med EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og den europeiske sentralbanken.

Mange grekere har stemt «nei» for å gi sine egne forhandlere bedre kort på hånde overfor kreditorene, men den tyske visestatsministeren Sigmar Gabriel synes det er vanskelig å se for seg nye forhandlinger med Hellas etter et «nei» i folkeavstemningen, melder NTB.

Gabriel mener den greske statsministeren Alexis Tsipras har «brent de siste bruene som Europa og Hellas kunne bruke for å nå et kompromiss», og at den greske statsministeren nå drar Hellas ned i bitter resignasjon og håpløshet.

Tyskland er Hellas’ største kreditor gjennom lånene i EU og IMF og spiller en avgjørende rolle i forhandlingene om ytterligere lånehjelp til grekerne.

Det greske låneprogrammet har utløpt, men regjeringen i Aten ønsker forhandlinger om et nytt program.

Modig

Nei-siden har vunnet en «modig» seier, sier Hellas’ finansminister Yanis Varoufakis.

- Fra og med i morgen, med dette modige nei-flertallet, skal Hellas be sine partnere om en enighet, sier han til journalister søndag kveld.

Finansministeren regner med at landet hans nå skal i gang med nye forhandlinger. Hellas vil nå «rekke ut en samarbeidende hånd» til landets kreditorer etter nei-resultatet, sier Varoufakis videre.

- Vi skal ringe hver og en av dem for å komme til enighet.

Over 61 prosent av grekerne har stemt nei i søndagens folkeavstemning etter at over 70 prosent av stemmene er opptelt.

- Dagens «nei» er et stort «ja» til et demokratisk Europa, mener den greske finansministeren.

Søndag lå det an til å bli et stort flertall for nei-siden i folkeavstemningen om kravene kreditorene har stilt til grekerne om kutt og reformer i bytte mot flere utbetalinger.

Sunday, July 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments