Tybring-Gjedde ber alle boikotte TGI Friday’s

(Dagbladet): Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde ønsker å boikotte restauranten TGI Friday’s etter at Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk sier han ble nektet inngang der.

- Han har blitt framstilt som en person som har kontroversielle meninger, som TGI ikke vil assosiere seg med. Jeg oppfordrer alle folk til å boikotte TGI til de har kommet med en beklagelse til Selbekk, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

- Ble nektet

Det var da Dagbladet skulle portrettintervjue Selbekk på TGIs restaurant i Karl Johan i Oslo, at konflikten oppsto.

- Jeg møtte journalist og fotograf, og fikk beskjed om at vi var uønsket der inne. De sa det var så kontroversielt at Friday’s ikke ville assosiere seg med saken, sier Selbekk til Dagbladet.

Dagbladets fotograf på stedet oppfattet det sånn at bildeforbudet først inntrådte etter at Selbekks navn ble nevnt. Selbekk er kjent for sine kristenkonservative standpunkt, som tidligere redaktør i Magazinet, og nåværende redaktør i Dagen.

- Her har de gått rett i baret. Det er ingen som før har nektet en person å gjøre et intervju og bli tatt bilde av i en sofa, fordi han har et kontroversielt standpunkt. De kan ikke vri seg unna å stå for de verdiene vi alle har — ytringsfrihet og åpenhet, sier Tybring-Gjedde.

- Beklager hvis det ble oppfattet feil

TGI fastholder at Selbekk tar feil, og at han ikke ble nektet fordi han er «såkalt kontroversiell».

- Det er veldig trist at han har oppfattet det sånn, men vi har ikke nektet ham. Alle er velkomne til å gjøre intervju hos oss, men det kan ikke tas bilder eller gjøres filmopptak, sier administrerende direktør i TGI Fridays Scandinavia, Rajko Mink, til Dagbladet.

Han sier TGI innførte fotoforbud i restaurantene ei tid tilbake. Fotoforbudet gjelder alle saker som ikke handler om restaurantkjeden selv.

- Hvis han har oppfattet som om han har blitt nektet, så ønsker jeg å beklage det. Det var ikke intensjonen, sier Mink.

Wednesday, January 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments