Turistsjef satte opp 26 meters gjerde for å lære kinesere høflighet


(Dagbladet): Kinesiske turister har et noe frynsete rykte – både nasjonalt og internasjonalt.

I 2013 kåret blant annet det australske nettstedet International Business Traveller en kineser til en av de verste turistene i morderne tid.

Kineseren var i 2013 på besøk blant Egypts kulturskatter sammen med sine foreldre, og benyttet anledningen til å skrive «Ding Jinhao var her», i kinesiske tegn på en søyle i det over 3500 år gamle Luxor-tempelet.

Foreldrene til Ding Jinhao måtte be hele det egyptiske folk om unnskyldning gjennom en kinesisk avis.

- Skaper bekymring

Dette føyer seg inn i rekken av pinlige historier om folkeskikken til kinesiske turister. I desember 2013 ble det for eksempel kjent at en forbannet kinesisk passasjer hadde kastet en bolle med varme nudler på en flyvertinne.

Nå har kinesiske turistmyndigheter (China National Tourism Administration) bestemt seg for å gjøre noe med saken.

- For verdens største turistmarked i utlandet, er selv én historie per million reisende nok til å skape bekymring, sier Yu Ningning, president i China International Travel Services, til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

I forbindelse med en offentlig helligdag har kinesiske turistmyndigheter gjennomført en landsomfattende kampanje for å skape bevissthet rundt oppførselen til kinesiske turister.

Advarte besøkende

I Beijings botaniske hage var det for eksempel satt opp en rekke skilt som oppfordret til «sivilisert turisme», og det var også bygd 26 meter med gjerder foran billettkontoret for å forebygge sniking.

I tillegg gikk frivillige rundt i hagen og oppfordret besøkende til å ikke forsøple eller plukke blomster.

Kinesiske turistmyndigheter har også utarbeidet en liste med overtredelser som kan føre til at folk blir svartelistet og nektet adgang på turistattraksjoner i framtiden.

På lista med overtredelser står blant annet asosial atferd på offentlig transport og hærverk på eiendom.

I det samme planverket slår myndighetene fast at turistguider har et ansvar for å påminne turister om å oppføre seg høflig, og de har myndighet til å rapportere uønsket atferd.

Sunday, May 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments