Trump tordnet og kastet ut meksikansk journalist: Dra tilbake


(Dagbladet): Multimilliardær Donald Trump har en solid ledelse på motkandidat Jeb Bush på å bli republikanernes neste presidentkandidat.

Siste måling viser at nærmere 30 prosent av republikanerne støtter Trump og han har skaffet seg et forsprang på 20 prosent foran Bush, melder NTB.

Nattens hendelser ser dermed ikke ut til å svekke Trump.

Den kontroversielle politikeren valgte under en pressekonferanse å kaste ut journalist og nyhetsanker for den spansktalende TV-stasjonen Univision.

Jorge Ramos ønsket å stille Trump spørsmål om hans immigrasjonsplaner. I det han skulle stille spørsmålet fikk Trump øye på en annen journalist som var interessert i å spørre om noe. The New York Times er blant mediene som var til stede og har gjengitt seansen:

- Unnskyld meg, sett deg ned. Du har ikke blitt ropt opp, sa Trump.

Geleidet ut

Ramos forsøkte å komme til og spurte om hans planer om å deportere 11 millioner personer med ulovlig opphold og hans ideer om å bygge en mur langs Mexico-grensa.

- Du har ikke blitt ropt opp, dra tilbake til Univison, sa Trump.

En sikkerhetsvakt tok med seg Ramos og geleidet ham ut av lokalet.

- Jeg er journalist. Ikke ta på meg. Jeg har rett til å stille spørsmål, sa Ramos på vei ut.

Som svar på hvorfor han kastet ut Ramos, svarte Trump at han ikke hadde blitt ropt opp. I går anklaget Ramos i et intervju med CNN at Trump sprer hat med hans utkastelsesplaner.

- Dette er personlig. Når han snakker om immigranter snakker han om meg, sa Ramos, som også er svært engasjert i spørsmålene på Twitter.

Fikk komme tilbake

Etter cirka 15 minutter fikk Ramos komme tilbake til pressekonferansen og det utartet til en diskusjon mellom Ramos og milliardæren.

Ramos hevdet å bygge en mur ville være nytteløst da rundt 40 prosent av ulovlige immigranter kommer flyveien.

- Det tror jeg ikke på, sa Trump.

- Hvordan skal du deportere 11 millioner mennesker? spurte Ramos.

- Veldig humant, svarte Trump.

Det hører med til historien at Donald Trump har saksøkt TV-stasjonen Univision for ikke å ha dekket skjønnhetskonkurransene Miss USA og Miss Universe på grunn av det de mener er nedsettende kommentarer om meksikanske immigranter fra Trump.

Wednesday, August 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments