Truer med å vrake Northug fra VM-sprinten

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev søndag, vasser sprinttrener Arild Monsen bokstavelig talt i overkvalifiserte VM-sprintere. Sju mann er hyperaktuelle til å gå den øvelsen i Falun. Det er bare plass til fire på laget.

Petter Northug er selvsagt en av de sju aktuelle. Men Petter er ikke selvskreven på laget slik situasjonen er nå. Riktignok viste han god form i Tour de Ski, og han ble nummer to på i Kuusamo før jul, et av rennene trener Arild Monsen på forhånd sa han ville legge stor vekt på.

- Petter har fått klar beskjed om at det kan være lurt av ham å stille på NM-sprinten på Røros neste uke. Så får vi se om han kommer til start, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Om han velger å stå over?

- Da gambler han nok litt med kandidaturet sitt. Konkurransen om disse fire plassene er knallhard, sier Løfshus.

I dagens Adressa følger sprinttrener Arild Monsen opp:

- Vi har hatt en dialog med Petter om dette og jeg har gjort det klart at hvis han skal være med til sprinten i Falun, så må han delta på NM-sprinten på Røros, sier han til Adressa.no.

Går to renn

- Planen er at Petter skal gå to av de tre NM-rennene på Røros, sier hans personlige trener Stig Rune Kveen til Dagbladet, men vil ikke ut med om sprinten er et av de to.

Paradoksalt nok – i alle fall hypotetisk sett – kan Petter Northug med en god NM-sprint sette sin egen bror Thomas ut av laget. Lillebror vant sprinten i Otäpää nå i helga, og la med det inn en knallsterk VM-søknad.

To klare

Fra før er Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad så godt som klare etter å ha vunnet hvert sitt uttaksrenn og dessuten jevnlig dokumentert topp internasjonal klasse.

Petter Northug er en naturlig del av ethvert sprintlag, og overbeviser han i NM, er han klar.

Da blir den siste kampen en vill fight mellom Finn Hågen Krogh, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli og Thomas Northug.

Aldri har en NM-sprint vært viktigere enn den som skal gås på Røros neste uke.

- Jeg har i alle fall aldri vært med på noe lignende, sier Løfshus, som etter NM skal presentere det endelige VM-laget.

Det skal godt gjøres at det skjer uten bråk.

Wednesday, January 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments