Trodde de skulle på TV-audition. Men prøvespilte for kurs til 48 000 kroner

(Dagbladet): Etter å ha hørt en radioreklame som fristet med skuespillerkarriere i Hollywood, møtte rundt 500 barn og unge opp på audition på Grand hotell i Oslo november 2013.

Det var den amerikanske talentfabrikken CGTV som holdt auditionen.

Dagbladet snakket da med flere familier som følte seg lurt av det amerikanske selskapet. Auditionen var ikke til noen rolle i reklamefilmer, tv-programmer eller filmer, men til et undervisningsprogram i Hollywood som da kostet 30 000 kroner.

Tilbake i Norge

Lørdag holdt CGTV igjen audition i Norge. Denne gang på Olavsgaard hotell mellom Oslo og Gardermoen.

Igjen møtte hundrevis av barn og unge opp etter å ha hørt en radioreklame på P4 som også i år fristet med Hollywood-karriere.

Nina Therece Halvorsen og dattera Martine Therece (14) var av dem som gikk skuffet ut av hotelldørene etter lørdagens audition.

- Begynte å gråte etter auditionen

Det er tidligere Disney-skuespiller Adrian R’Mante som har etablert CGTV. R’Mante var selv til stede under auditionene lørdag. For Disney-seere, er han et kjent ansikt.

- Jeg har sett alt han har gjort på TV, sier 14 år gamle Martine Therece til Dagbladet, og legger til at hun derfor var ekstra skuffet da hun skjønte hva auditionen egentlig var til.

- Da begynte jeg å gråte. Jeg ble lei meg da jeg skjønte at det tydeligvis handler om penger.

Føler seg lurt

- Jeg føler meg lurt, og jeg er skuffet og lei meg, sier mor Nina Therece Halvorsen til Dagbladet.

Ikke et sted i reklamen som har gått på radio nevnes det at lørdagens audition var til et undervisningskurs i Hollywood til 5995 dollar, eller nesten 48 000 kroner, ikke en audition til roller i reklamer, TV-programmer eller filmer.

- Det fikk vi først vite etter at vi hadde kommet, sier Halvorsen.

Brukte 10 000 dollar på kurset

Av flere foreldre Dagbladet snakket med da avisa besøkte auditionen lørdag, var de fleste av dem fornøyde med både auditionen og opplegget.

Nils Ole Neerland og familien var i Hollywood i sommer, hvor hans to døtre på 12 og 14 deltok i CGTVs skuespillerkurs.

- Vi opplevde det som kjempeproft og veldig bra. Barna fikk lære utrolig mye, og vi foreldre ble godt tatt vare på, sier Neerland til Dagbladet.

Neerland vil først ikke si hvor mye det kostet, men ombestemmer seg.

- Vi betalte 4995 dollar per person, sier han.

Med to døtre på kurset, betyr det en utgift på rett under 10 000 dollar eller 60 000 kroner med den daværende kursen. I tillegg kom reise og opphold.

Beroliget skeptiske foreldre

Sammen med Knut Alstad var Neerland på CGTV-auditionen lørdag for å berolige skeptiske foreldre.

- Jeg var skeptisk i fjor, og skjønner at foreldre er det. Vi er her for å hindre at misforståelser oppstår, sier Neerland.

- Jeg ville ikke ha vært her i dag om ikke vi hadde hatt gode erfaringer, og ville heller ikke reist ned igjen hvis jeg ikke synes opplegget var bra, legger Neerland til.

Har fått roller i Norge

På spørsmål om han synes oppholdet i fjor sommer var verdt pengene, svarer han:

- Seriøst, så synes jeg det var verdt det. Det var verdt hver krone, sier Neerland.

Han forteller videre at de to døtrene har fått prøve seg i filmbransjen etter at de kom hjem til Norge – både som hovedrolleinnehavere i kortfilmer, og roller i en musikkvideo med Ylvis-brødrene.

Vil returnere til Norge

Grunnleggeren av CGTV, Adrian R’Mante sier til Dagbladet at han ønsker å gjennomføre lignende auditioner i Norge også i tiden framover.
 
- Jeg kommer tilbake så lenge jeg finner talenter her, og det gjør jeg, sier R’Mante, som sier han har gått til flere skritt for å hindre at misforståelser skulle oppstå i år:

- Jeg gjorde mitt beste for å hindre at lignende problemer som oppsto i 2013, skulle oppstå i år. Nummer én: vi endret en linje i radioreklamen. Nummer to: jeg er her.

Han sikter til en linje i radioreklamen i 2013 som spurte lytterne om de ville være med i en Disney-serie.

- Jeg skal jobbe med markedsføringa, men i reklamen må jeg spørre «er det din drøm å komme på tv» for det er de folka jeg vil jobbe med. Jeg tror misforståelsen da og misforståelsen nå kommer som følge av språkbarrieren. Nordmenn er kanskje ikke vant til denne type markedsføring, sier R’Mante.

- Hva er din kommentar til de foreldrene som føler seg skuffet og lurt?

- Hvis jeg hadde lurt dem, hadde de trodd at jeg skulle få dem på TV etter de har gått her fra. Det sier jeg ikke. Det jeg sier er at jeg velger barn med lidenskap og talent, underviser dem og plasserer dem på en scene foran mennesker de aldri kunne ha møtt uten meg. Disney-folka i Norge kunne ikke ha møtt dem en gang. Jeg har kontakter ingen andre i Norge har. Det er bare sånn det er. Det er fakta.

Saturday, January 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments