Tre pågrepet etter nye funn i Lisa-saken


(Dagbladet): Tre personer er pågrepet i området der det søkes etter savnede Lisa Holm (17), melder Expressen fredag kveld.

*Saken oppdateres.

Det har gått fem dager siden den unge jenta forsvant etter å ha vært på jobb på en kafe i Kinnekulle utenfor Lidköping søndag.

Like før klokka 22 – to timer etter pågripelsen – er et tjuetalls politifolk fortsatt på stedet, som er sperret av. De bistås også av politihunder som undersøker området der de tre personene ble pågrepet.

Expressen sender direkte fra Blomberg, se video øverst i saken.

- Tok seg inn i hus

- Jeg kan bekrefte at tre personer er brakt inn til avhør i forbindelse med ytterligere funn gjort i jakten på forsvunnede Lisa Holm, sier presstalskvinne Ulla Brehm ved politiets region Vest i Sverige til VG.

Hun presiserer ifølge avisa at de tre ikke har status som siktet i saken. De er brakt inn til vitneavhør.

Expressen ble i 19.45-tida vitne til at flere politifolk tok seg inn i et hus bare noen hundre meter unna kafeen der Lisa jobber. Ut tok de med seg tre personer iført håndjern.

– Det er snakk om tre personer, sier Expressens reporter på stedet.

- Det kom to politibiler, og så sto politiet og snakket i et kvarter før de tok seg opp til et hus. De gikk inn og tok med seg to personer. Det var fysisk, absolutt. De gjorde ingen motstand, men de ville ikke følge etter, sier Expressens fotograf Alex Ljungdal.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i svensk politi.

- Deretter tok de en kvinne. Hun ble ført til en politibil. Det ser ut som de snakker med henne nå, sier fotografen, som ble vitne til pågripelsen i Blomberg i 20-tida.

Aftonbladet har snakket med naboen til de tre pågrepne, som forteller at han fikk politiet på døra rett før aksjonen. 

- Jeg fikk sjokk. Det var helt uventet. Politiet banket på døra, og så sa de at de hadde kommet feil. Deretter gikk de til naboen, og brakte ut disse personene, sier naboen, til Aftonbladet.

Skogsområde

Klokka 20.18 forteller Expressens reporter på stedet at politibilene kjørte av gårde med de pågripne personene. Det er fortsatt flere politibiler på stedet.

Expressen melder at to politihundepatruljer samtidig søker i et skogsområde nær kafeen.

Lisa sendte en SMS til faren sin i 18-tida søndag kveld, og sa hun skulle komme hjem. Det gjorde hun ikke. I 22-tida samme kveld meldte foreldrene henne savnet.

Siden har en rekke av jentas eiendeler blitt funnet spredt over et jorde like ved kafeen.

Jentas scooter ble funnet med nøkkelen i tenningen utenfor kafeen. En hanske er funnet, og det er også jentas Iphone-deksel og ødelagte mobil. Det skal til sammen være snakk om omlag ti funn som har vært av interesse for politiet.

Mistenker bortføring

Politiet sa tidlig i saken at de mistenkte at Lisa hadde blitt bortført.

Siden har et tusentalls personer lett etter tenåringen. Politiet har uttalt at de mener Lisa fortsatt er i samme området de søker i.

Jenta er etterlyst internasjonalt av Interpol. Politiet mener likevel at jenta fortsatt er i Sverige.

LES OGSÅ: - Et sted har noen, om noen har bortført henne, gjort en feil  

Friday, June 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments