Tour de Ski-tabbe: Kalte Martin for «Marit»

TOBLACH (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby gjorde – som ventet – grovjobben på guttas 25 kilometer. Han tauet rundt på Jevegeni Belov, Calle Halfvarsson og Petter Northug omtrent fra start til mål – og oppnådde akkurat det han ville – å distansere Dario Cologna og flere andre utfordrere i sammendraget.

Selve spurtoppgjøret om etappeseieren kunne han ikke blande seg inn i. Det overlot han til Petter Northug, som hadde ligget på halen i firemannsgruppa i 24,6 kilometer å ta seg av.

Northug rykket i den siste bakken, fikk forspranget han trengte, og vant foran Halfvarsson og Sundby.

- Det er helt greit. Jeg er strålende fornøyd med dagen. Det gikk som jeg håpet. Vi gikk fra Cologna med nesten et minutt. Det var det viktigste i dag.

- Jeg ligger noen få sekunder bak Petter og Calle i sammendraget nå, men det er fortsatt to viktige renn igjen av Tour’en, og utgangspunktet er ikke så ille, sier Martin Johnsrud Sundby.

Forsnakket seg

- Velkommer til presskonferanse, og gratulerer med tredjeplass Marit, sa pressesjefen i FIS, Michal Lamplot, da han innledet pressekonferansen etter løpet – og høstet allmenn latter, ikke minst fra Petter Northug og Martin selv.

Lamplot rodde seg elegant inn.

- Vel, hun kommer garantert hit seinere i dag, sa han og siktet til jentenes 15 kilometer kl 15.30.

Nå er Martin Johnsrud Sundby en ekstremt dyktig skiløper, og fortstat den største favoritten til å vinne Tour’en sammenlagt. Men like suveren som Marit Bjørgen er han ikke. Nivået i toppen av internasjonalt herrelangrenn er esktremt høyt, og det er langt flere herrer som kan vinne skirenn enn det er damer.

- Jeg sa vel før Tour’en startet at jeg trodde det ville bli en jevn affære. Og nå, før de to siste etappene i Val di Fiemme er vi fire løpere som ligger ganske likt, oppsummerer Sundby.

Fra jaktet til jeger

I fjor på denne tida reiste han fra Toblach med en komfortabel ledelse før de to siste rennene.

Da var det han alle jaktet på. Nå er situasjonen en ganske annen.

- Nå er jeg en av jegerne. Det er litt anderledes. Men det er ikke akkurat enkelt. Det er gode skiløpere jeg jakter på.

Kamp om bonussekunder

Lørdag går gutta en fellesstart over 15 kilometer i Val di Fiemme. Det er et spesielt race hvor de fire i tet vil vokte på hverandre som hauker.

Ikke minst fordi det er innlagt to spurter underveis som kan gi utrolig viktige bonussekunder før den avsluttende klatringa opp monsterbakken i Alpe Cermis søndag.

Også til vinneren deles det ut bonussekunder, og om Petter Northug – sin vane tro – klarer å karre til mange spurt-sekunder, og i tillegg våkner med gode bein søndag, kan han plutselig bli en brysom motstander for Sundby opp slalåmbakken.

- Ingen tvil om at rennene i Val di Fiemme blir veldig viktige. Mye kan skje på lørdagen. Jobben min er å sørge for at det helst går i min favør, sier Martin Johnsrud Sundby.

-  

Thursday, January 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments