Top Gear-gutta: – Norge er som en hullete serviett

(Dagbladet): De planlagte «Top Gear»-showene i Stavanger ble utsatt etter at programleder Jeremy Clarkson fikk sparken fra BBC i mars.

Tross sparkinga, som leda til at BBC valgte å erstatte hele programledelsen, kommer trioen til Norge, for å holde tre show i Stavanger i juni. Det som før het «Top Gear Live», heter nå «Clarkson, Hammond & May Live», og på turneen er alle spor etter BBC fjerna.

Allerede i mars var det solgt 17.000 – 18.000 billetter til showet i Stavanger.

Isete Norge

Dagbladet sendte den kjente trioen en rekke spørsmål om blant annet hvorfor de valgte å forlate Top Gear. De ble avvist.

Et av spørsmålene var blant annet rettet mot Jeremy Clarkson, og lød som følger: – Hva er dine tanker om at du ble sparket fra Top Gear etter så mange år? 

Etter at spørsmålene ble avvist formulerte pressekontakten en rekke spørsmål til trioen, som de valgte å svare på. De svarene ble videreformidlet til Dagbladet.

Forestillingene i oljehovedstaden er ikke britenes første tur til Norge. Jeremy Clarkson og Richard Hammond gjennomførte et etterhvert så sagnomsust bil-mot-bob kappløp på Lillehammer, hvor blant annet Henning Solberg bisto.

Erfaringa fikk britene til å innse et og annet om norsk produksjon av rallystjerner.

- Norge produserer dyktige rallyførere fordi alle må kjøre til jobb på isete veier. Av og til kjører nok noen av dere inn i en fjord eller i et butikkvindu, men generelt sett er dere gode til å kjøre på løse og isete forhold, sier James May til Dagbladet.

- Ja, Jeremy og jeg holdt på å kjøre inn i hverandre da vi var i Norge sist. Jeg husker at jeg kjørte og forsøkte å si noe morsomt, men var såpass satt ut at jeg kjørte inn i ei grøft og måtte grave meg ut. Det var egentlig mer morsomt enn skummelt, når jeg tenker tilbake, sier Hammond.

- Er det noen del av Norge dere liker spesielt godt?

- Har ikke Norge verdens lengste kystlinje? Dere ligner mer en hullete serviett enn på et land. Jeg gjorde en reisereportasje fra Norge for noen år siden, hvor jeg kjørte hele kystlinja fra nord og sørover. Det tok tre uker, sier Richard Hammond.

- Kan ikke trekke tilbake ting

De tre, altså Clarkson, Hammond og May, har jobbet sammen siden 2003 og «Top Gear» blir regna som en av BBCs største suksesser gjennom tidende. Programmet genererte hundrevis av millioner i årlige inntekter til den britiske statskanalen og ble regelmessig sett av over 350 millioner mennesker i omtrent 200 land.

- Hva er det beste og verste med å være foran publikum og ikke på tv?

- Det å bare gjøre et direkteshow er både det beste og det verste med å være på turné. Når du gjør tv har du vissheten om at ting kan gjøres på nytt eller klippes på. Når vi er foran publikum på turné kan man ikke trekke tilbake ting man har gjort eller sagt, sier Jeremy Clarkson, hvis løse munn har fått ham i problemer flere ganger. 

- Føler meg elsket

Kollega, og fast tv-kranglemakker, Richard Hammond innrømmer gjerne til Dagbladet at egoet får et boost når publikum klapper og ler.

- Det er et skikkelig adrenalinrush, og det er deilig å føle en sånn bølge av kjærlighet fra salen. Jeg er en veldig trengende person, og det får meg til å bli varm og føle meg elsket når vi står på scenen. Det er som om jeg skulle hatt venner, sier han.

«Top Gear»-suksessen fortsetter på BBC. Men det blir uten Clarkson, Hammond og May. De kjører videre på nye, og til nå, ukjente veier. Trolig i femte gir, som vanlig.

James May har tidligere sagt at hele sagaen rundt Clarksons avgang er tragisk.

- Jeg er sikker på at «Top Gear» på en eller annen måte vil fortsette. Vi tre er en pakke. Det fungerer veldig godt av kompliserte grunner, på en måte folk ikke helt forstår. 

«Top Gear» kommer ikke til Stavanger – kanskje setter programmet aldri fot i Norge igjen. Men «Clarkson, Hammond & May Live» er å se tre kvelder på rappen fra og med 19. juni. 

Monday, May 18th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments