To drept og én skadd på Ikea i Sverige


(Dagbladet): To personer – en kvinne og en mann – skal være drept etter at de ble knivtukket inne på Ikea i Västerås nordøst for Stockholm, opplyser en anonym politikilde til VLT.

- En person mistenkt for drapene er pågrepet, sier Per Agren, politisjefen i Västerås

Totalt tre personer skal ha blitt knivstukket inne i varehuset, og presseansvarlig ved det lokale sykehuset melder om at en 35 år gammel mann er brakt inn med livstruende skader.

- Mannen er livstruende skadet, og holder på å bli operert akkurat nå, sier Lena Maren , presseansvarlig avdelingssykepleier ved Västerås centrallasaret

- Vanlige besøkende

- Våre tanker går til de som er rammet. Ambulansen er på stedet og har tatt hånd om de skadde. Politiet er på plass. Varehuset er stengt, og vi holder på å tømme varehuset, sier presseansvarlig Anna Pilkrona Godden ved Ikea Sverige til Expressen.

- Tre tilsynelatende helt vanlige besøkende skal ha blitt angrepet, sier varehussjef Mattias Johansson til VLT.

Hun sier til Aftonbladet at hun ikke helt har oversikt over situasjonen.

Vektere utplasseres

Det pågår fortsatt en stor politiaksjon på stedet.

- Det jeg kan si, er at vi har en pågående innsats på Ikea på Erikslund i Västerås, sier pressetalskvinne Victoria Holmgren ved politiet i  Västmanland til Expressen.

Vektere utplasseres på andre varehus i Sverige fordi kunder og personale føler seg utrygge etter at to personer ble knivstukket og drept på IKEA i Västerås.

— Vi er i ferd med å ringe inn vektere for å tilby dem og kundene trygghet, sier Torbjörn Kvist på ICA Maxi til vlt.se. Supermarkedet ligger på Erikslund shoppingsenter, som IKEA-varehuset ligger i tilknytning til

Stanset biler

Expressen har snakket med Magnus Eriksson, som var til stede utenfor Ikea. Han fortalte at politiet undersøkte alle bilene som forlot stedet.

- Vi sitter i bilkø på vei ut av parkeringsanlegget. Det står politi ved utgangene, og de stanser alle biler, og skriver ned informasjon om alle som kjører ut, sa han.

Dagbladet kommer med mer.

Monday, August 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments