Tidenes mest kjente seriemoder kan ha avslørt seg selv ved å drepe kona si. Nå vurderer de å åpne graven hennes


(Dagbladet): For første gang i historien om Jack the Ripper vil det britiske forsvarsministeriet nå vurdere å si ja til at seriemorderens siste offers grav bli åpnet, slik at man kan utforske en ny teori om hvem drapsmannen kan ha vært.

Det skriver den britiske avisa The Telegraph.

51 år gammel reporter

Teorien går på et konkret navn som nevnes i den ferske boka «The Real Mary Kelly» av Wynne Weston-Davies. Forfatteren har gitt britiske myndigheter informasjonen som nå gjør at de kan komme til å ta historiske skritt i saken fra 1888.

Han hevder å vite at grandtanta hans, Mary Jane Kelly, som jobbet som prostituert i Londons East End, var Jack the Rippers kone og siste offer.

Stemmer opplysningene, var Jack the Ripper en 51 år gammel journalist ved navn Francis Spurzheim Craig, skriver The Telegraph.

Krimreporter i egen sak?

Det var da forfatteren begynte å grave i sin egen familiehistorie, at han fant ut at familiemedlemmet kunne linkes til Jack the Ripper, som mistenkes for minst fem drap på prostituerte.

Kelly skal ha blitt drept da ektemannen fant ut at hun etter bryllupet i 1885 fortsatte sitt tidligere liv som prostituert.

Drapene på de andre prostituerte kvinnene skal ha vært for å villede politiet fra sin egentlige plan; å drepe kona som latterliggjorde ham ved å fortsette som prostituert, skriver avisa. 

Samtidig blir den nå utpekte mannen beskrevet som en journalist som selv satt på de fremste radene og dekket saken om Jack the Ripper, som krimreporter.

- Må obduseres

Ifølge forfatteren bodde reporteren, eller Jack the Ripper om han har rett, sju minutter unna det første åstedet; Whitechapel i London.

- Den eneste måten å bevise at Rippers siste offer var min grandtante, er ved å obdusere Mary Jane Kellys kropp, sier forfatteren til avisa og forteller at DNA fra tenner og bein vil bli brukt.

At han kom på sporet av hvem drapsmannen kunne være, er tilsynelatende en tilfeldighet.

- Jeg visste ikke mer enn den gjennomsnittlige personen om Jack the Ripper før jeg begynte å lete i min egen familiehistorie for mer enn ti år siden, sier han til avisa.

Dokumentasjonen han sitter på skal blant annet inneholde det som påstås å være det eneste bildet tatt av den mulige drapsmannen.

Ikke første teori

Dette er imidlertid langt ifra første gang noen hevder å vite identiteten til tidenes mest omtalte seriemorder. I september i fjor omtalte Dagbladet den da ferskeste teorien; at en mann ved navn Aaron Kosminski skulle være drapsmannen.

Den gang var det et sjal som sto i spissen for avsløringen av den påståtte seriemorderens identitet.

The Telegraph har på sin side tidligere omtalt 13 menn som alle har vært nevnt som mulige Jack the Rippere. Blant dem er en Churchill, flere leger, en antisemitt og en hertug.

Det britiske forsvarsministeriet har vurdert forfatteres arbeid, og skal ha sagt at de gjerne vil vurdere om kvinnens grav bør åpnes og liket obdusert, ifølge avisa.

Saturday, August 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments