Ti drept, to funnet utbrent i kirke: Raser mot Charlie Hebdo

(Dagbladet): Fem personer er drept i voldsomme demonstrasjoner i Niger. Demonstrasjonene, som har pågått i flere dager, er mot Charlie Hebdos publisering av Muhammed-karikaturer.

Totalt er ti mennesker drept de siste to dagene. Politiet skjøt tåregass mot demonstrantene.

Demonstrantene kastet på sin side stein, og satte minst sju kirker i brann, melder Sky News. Ifølge politiet er to utbrente lik funnet inne i en av kirkene. Den tredje døde personen, en kvinne, ble funnet i en bar, ifølge NTB.

Desperat bønn

Lørdag kveld sendte det franske utenriksdepartementet ut en fordømmelse av de voldelige opptøyene i Nigers hovedstad Niamey. Like før hadde 20 muslimske lærde gått sammen om en oppfordring til demonstrantene i om å roe seg, ifølge NTB.

Demonstrantene gikk til angrep for å hevne at Charlie Hebdo nok en gang trykket en tegning av profeten Muhammed på sin forside i det mye omtalte nummeret som kom ut denne uken.

- Frankrike fordømmer voldsbruken i Niamey i dag og den som fant sted i Zinder i går, sa utenriksminister Laurent Fabius lørdag kveld. Landets president, François Hollande, gikk nok en gang ut og forsvarte ytringsfriheten i en kommentar til angrepene.

- Bli inne

Franskmenn i Niger – som tidligere var fransk koloni – er blitt bedt om å holde seg innendørs, melder BBC.

Fredag ble fem mennesker drept i de voldelige protestene i byen.

Minst 1000 ungdommer samlet seg ved den store moskeen i Niamey, meldte nyhetsbyrået AFPs reporter på stedet. Både fredag og lørdag ble kirker stukket i brann under opptøyene.

Niger er verdens fattigste land i henhold til HDI. Landets 15 millioner mennesker er hovedsakelig muslimer.

Sunday, January 18th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments