Tent United stoppet Suarez og Barca-stjernene

• Man. United – Barcelona 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Manchester United vant 3-1 mot Barcelona i en treningskamp på Levi’s Stadium i California i kveld.

Barcelona hadde tre avslutninger i stolpen, men scoringer av Wayne Rooney, Jesse Lingard og Adnan Januzaj fikset United-seier på den tørre og sandfylte banen i USA.

Dermed har manager Louis van Gaal grunn til å glise to uker før seriestart.

Og van Gaal fikk testet 22 mann og benyttet anledningen til å bytte ut hele elleveren etter 63 minutter.

Ut gikk:

Inn kom:

Bare drøye minuttet seinere fikset Lingard 2-0-målet som sikret seieren.

Nære for Barca

Det var Barcelona som skapte flest sjanser innledningsvis.

Luis Suarez kom til kampens første store sjanse etter tre minutter. Fra 20 meter banket spissen i stolpen bak en utspilt keeper i David De Gea.

Og Barcelona fikk en kjempesjanse bare minuttet seinere.

Plutselig var Sergi Roberto spilt alene igjennom  men alene med keeper var 22-åringen sløv og misset.

I stedet var det United og Rooney som traff mål.

Rooney sendte United i ledelsen 1-0 etter sju minutter. Rooney var rutinert og god og headet i mål fra 10 meter etter en lur liten dytt i en Barcelona-spiller rett før. Dermed kunne spissen enkelt heade i mål.

Luis Suarez hadde et nytt forsøk i metallet mot slutten av omgangen, men til pause var United i ledelsen.

Barcelona slet med å få spillet til å klaffe etter pause. Og begge lagene gjorde flere bytter.

Og det utnyttet United.

Etter 64 minutter spilte Tyler Blackett en smart pasning 45 grader ut til Jesse Lingard som satte inn 2-0 fra 10-12 meter. 2-0.

89 minutter var spilte da Rafinha fikk kjempetreff og reduserte til 2-1 fra 16 meter.

Men under minuttet seinere var plutselig Adnan Januzaj alene med keeper og ordnet 3-1.

Slik startet lagene:

United: De Gea, Darmian, Jones, Blind, Shaw, Carrick, Schneiderlin, Mata, Young, Memphis, Rooney.

Fra 63 min: Johnstone, Valencia, Smalling, McNair, Blackett, Lingard, Fellaini, Herrera, Wilson, Pereira, Januzaj.

Barcelona: Ter Stegen – Adriano, Piqué, Vermaelen, Rafinha, Alba,  S.Roberto, Sergio, Pedro, Iniesta, Suárez.