Teknisk krasj på Oslo Lufthavn lammet driften i flere timer


• SISTE: I 18.30-tida var nettverket på OSL i drift igjen.

- Vi er oppe og går igjen, men det vil naturligvis bli følgeforsinkelser utover kvelden, sier flyplassens pressekontakt Lasse André Vangstein til Dagbladet.

- Hva skyldtes problemene?

- Nå konsentrerer vi oss om å få i gang driften igjen, me jeg har fått opplyst at det var en switch som var slått ut, sier Vangstein.

(Dagbladet): Oslo lufthavn Gardermoen opplever nå massive tekniske problemer. Alle datasystemer er nede, og det går ut over så vel innsjekk som drivstoffylling og bankterminaler. Følgen er lange køer og forsinkelser, skriver OSL på Twitter.

- Vi har et stort nettverksbrudd. Det har slått ut systemene som bl.a. har med innsjekk å gjøre, og bankterminalene virker ikke. Ikke engang oppropet i terminalen fungerer, sier Lasse André Vangstein, pressekontakt ved OSL, til Dagbladet.

Også systemet med såkalt fueling, dvs. flyenes drivstoffylling, er slått ut.

Ukjent årsak

- Heldigvis fungerer kontrolltårnet som det skal, så fly får landet og tatt av, sier Vangstein – som bemerker at det naturlig nok ikke er mye aktivitet på rullebanen nå.

Årsaken til den massive tekniske svikten er ikke kjent, og mannskaper jobber på spreng med å få systemene opp og gå igjen.

- Vi håper å ha alt oppe igjen om tre kvarter til en times tid, men kan ikke si noe sikkert, sier Vangstein i 17.20-tida.

- Hvordan får dere meddelt noe til passasjerene når oppropssystemet er nede?

- Vi henvender oss til dem på sosiale medier. For øvrig ber vi alle møte opp på flyplassen som normalt, og henvende seg til sitt flyselskap.

- Har ventet en time

Kristian Ekornås (49) er i et følge på elleve på vei til Tyrkia. De har sittet på Gardermoen i to timer, sier han til Dagbladet klokka 17.35.

- Vi står ved siden av Air France-innsjekken. Der har personalet gått, sier 49-åringen fra Ålesund.

Ekornås forteller at informasjonen i terminalen er mangelfull.

- Det er folk med en stor I på ryggen her, men de vet ikke hva som skjer, sier han.

49-åringen sier det er mye folk i terminalen, men ikke tilløp til kaos.

- Ingen informasjon

Cecilie Lin Tveter (37) var av de heldige som fikk ut tagger til bagasjen, og fikk den levert før alt gikk i stå på Gardermoen i ettermiddag.

- Vi var heldige og fikk levert fra oss bagasjen og komme inn i avdelingen for utenlandsreiser, men vi har ventet iallfall en time her. Vi har ikke fått noen informasjon om hva som skjer, men jeg forstår det slik at folk ikke får ut penger fra bankautomater, jeg tror ikke flyene får flylt opp med drivstoff. I det hele tatt, det meste står stille her, og jeg tror det er svært mange mennesker ute i ankomsthallen, sier Tveter til Dagbladet.

Saturday, August 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments