Sundby setter Sveen på plass etter svenske-sabotasjen

(Dagbladet): Svenske Calle Halfvarsson var alt annet enn fornøyd etter lørdagens fellesstart i Tour de Ski. Han mente at norske Simen Sveen hadde dratt ham i stavene.

Dette var ikke Sveen enig i, men han innrømmet gladelig at han hadde sabotert for svensken før den andre innlagte spurten, og hjalp dermed Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug til å sikre viktige bonussekunder.

Selv om harsellering med naboen i øst er en kjent og kjær øvelse her hjemme, kan det også gå for langt. Det synes i alle fall Tour-vinner Martin Johnsrud Sundby.

- Vi har sagt at han må roe seg ned litt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde på lørdag, men vi skal oppføre oss sportslig. Om vi ikke gjør det, så er det ikke positivt, sier han til svenske Expressen.

Nummer fire

Heller ikke søndag gikk det helt veien for Halfvarsson da han måtte slippe Belov mot slutten av stigningen. Fjerdeplassen var sur

- Ja, jeg det er litt kjedelig nå. Hvis jeg skal gi en karakter på min egen Tour de Ski ville jeg gitt meg selv en treer, sa Halfvarsson etter løpet. 

- Ikke en firer altså? Du vil kanskje ikke være nummer fire? 

- Ha ha, nei, ikke en firer, flirte svensken.

Andre strake seier

Det var duket for et nervepirrende oppgjør uten like før klatringen opp monsterbakken i dag. Petter Northug gikk ut tre små sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, og med Calle Halfvarsson et snaut halvminutt bak.

Sundby og Northug gikk sammen inn i den tre kilometer lange slalåmbakken. Og etter kort tid fikk Sundby en luke til trønderen, som etterhvert vokste seg solid. Det var ingen tvil.

Martin Johnsrud Sundby sikret sin andre strake Tour de Ski-seier.

- Det var nervepirrende, men jeg er så glad for at jeg klarte å komme først opp i år også. Jeg følte meg faktisk helt jævlig de første kilometerne, men jeg klarte å komme meg til bakken og fra der visste jeg at jeg på en god dag kunne være bedre enn Petter, sa Sundby i seiersintervjuet.

Monday, January 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments