Stormen «Ole» herjer: 50 000 er uten strøm

(Dagbladet/NTB): Ut fra oversiktene til Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) er i overkant av 24.000 kunder uten strøm. Dette utgjør om lag 50.000 personer fra Midt-Norge til Troms. Lofoten er mest berørt.

Det verste som kunne skje

Uværet beveger seg nordover mot Troms, og NVE forventer derfor at antall kunder uten strøm i disse områdene vil kunne øke.

- Det verste som kunne skje har skedd. Vi har feil på stort sett alle hovedlinjene inn til Lofoten, sier administrerende direktør Arnt Winther i Lofotkraft til NRK

Kraftselskapene i de utsatte områdene har mobilisert personell for gjenoppretting i forkant av uværet, og arbeider nå med å lokalisere feil for raskest mulig gjenoppretting.

Kommunalsjef Asbjørn Horn i Vestvågøy er bekymret for folk som har behov for legehjelp.

Bekymret for legehjelp

- Vi er nå helt avhengig av mobilnettet for å holde kommunikasjonen oppe. Vi opplever at mange mobilsendere også er ute av drift og er derfor bekymret for folk som trenger legehjelp. Vi ber folk som ikke når fram, er det mulig å møte opp direkte på sykehuset på Gravdal, sier han til NRK.

Værsituasjonen er samtidig krevende og dette vil påvirke gjenopprettingsarbeidet, opplyser direktoratet. Det rapporteres om feil og utfall fra mange nettselskap fra og med Sør-Trøndelag til og med Troms.

Det er utstedt snøskredvarsel faregrad fire for Nordvestlandet, mens de fleste av de øvrige varslingsområdene har faregrad tre.

Politiet: Hold deg inne

Flomvarselet er på gult nivå for nordre områder av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland.

Grunnet mye regn og stor snøsmelting er jordskredvarselet også satt til gult nivå for Trøndelag, Nordland og Møre og Romsdal.

Politiet i Tromsø var tidligere idag ute å oppfordret folk til å holde seg innendørs i kveldstimene og unngå å kjøre på veien.

- Det er utrolig dårlige værforhold. Folk må for all del ikke kjøre på veiene, men holde seg inne, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen til avisa Nordlys

En rekke veier nord i landet vårt skal være ufarbare grunnet sterk vind og generelt dårlige kjøreforhold. Det er også meldt om mange trær som har gått overende i veibanen. 

Også i løpet av dagen idag har stormen «Ole» forårsaket store materielle skader.

Det ble tidligere idag opplyst at stormen iallefall skulle vare til klokken 20 lørdag kveld. 

Saturday, February 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments