Store væromslag: Noen byer får 8-9 varmegrader, andre får storm

(Dagbladet): Denne uka kan man legge bort de aller varmeste vinterklærne og kanskje ta fram solbrillene igjen. En varmefront er på vei inn over landet, og Meteorologisk institutt melder om at det flere steder i landet vil pekeren vise godt over på den røde siden av gradestokken.

- Det er en varmefront som passerer, og det vil gi varmere vær i omtrent hele landet fram til torsdag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Aurora Stenmark, til Dagbladet.

- Mildere enn normalt

I Trondheim er det meldt syv varmegrader både i morgen, onsdag og torsdag. I tillegg vil temperaturmåleren vise opp mot fem varmegrader i Bergen, Stavanger og Kristiansand. I Oslo og Tromsø er det meldt én til to varmegrader.

- Det er klart mildere enn det som er normalt for februar måned, forteller meteorolog Stenmark.

- Det er befolkningen i nord som må vente lengst på det varmeste været, men utover i uka vil det også komme godt over på pluss-siden nord for Trondheim, sier Stenmark.

Uvær

Samtidig som en liten vinter-varmebølge er på vei innover landet, vil det bli store lokale forskjeller, mye vind og nedbør flere steder, opplyser vakthavende meteorolog.

- Det er ventet mye lavtrykksaktivitet og sterk vestavind flere steder, sier Stenmark.

Meteorologisk institutt går derfor ut med et «OBS»-varsel.

- Det vil bli lokalt store nedbørsmengder sør i Nordland. Vestlig liten storm i fjellet i Rogaland og Hordaland, stor snøskredfare i Møre og Romsdal, i tillegg ventes lokalt kraftige vindkast i lavlandet, opplyser Meteorologisk institutt om.

Opprydningsarbeid

Ekstremværet «Ole» har nå altså forlatt norsk territorium og etterlatt seg til dels store ødeleggelser fra særlig Midt-Norge og nordover. Heldigvis ble det kun meldt om svært få og mindre personskader.

Nå begynner ryddearbeidet og erstatningssakene. Den strie strømmen av skademeldinger er ventet først til uka.

– Det er i dagene fremover folk får sett på de materielle skadene. Både strøm og mobildekningen har jo dessuten vært borte mange steder, så det er for tidlig å si noe sikkert om skadeomfanget, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge til NTB.

Monday, February 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments