Stordalens restaurant betalte ikke overtid


(Dagbladet): – Det skyldes svikt i våre rutiner, og vi tar det svært alvorlig, sier kjendiskokken Ole Johnny Eikefjord til Dagbladet. Sammen med den høyprofilerte milliardæren Petter Stordalen eier og driver han restauranten Annen Etage i eksklusive Hotel Continental i Oslo. Stordalen er styreleder for restauranten, og har ansvar for at bedriften følger norske lover og forskrifter.  

Fredag skrev Dagbladet om spanske Zaida Erazo Menezes (38). Som ansatt i Extra Rent Limited vasket hun i  to år restaruanten til Stordalen og Eikefjord.  Selv om hun var ansatt i et renholdsfirma hadde kjendisrestaurantenes ledelse lovpålagt plikt til å sjekke hennes lønns- og arbeidsvilkår. Det gjorde Annen Etage ikke.
Zaida fikk aldri arbeidskontrakt, lønnsslipp eller lovpålagt minstelønn, og fikk svært lav lønn, helt ned til 87 kroner i timen.

Nå kan Dagbladet avdekke at Stordalen og Eikfjords restaurantbedrift heller ikke betalte egne ansatte etter norske lover og regler.

Advdekket lovbrudd

Under et tilsyn som ble gjennomført av Arbeidstilsynet februar 2014 ble det avdekket flere brudd på arbeidsmiljøloven. Blant annet kom det fram at de ansatte ikke hadde fått lovpålagt overtidstillegg, det manglet rutiner, og arbeidskontraktene hadde flere mangler.  

Blant annet skal alle ansatte få et overtidstillegg «på minst 40 prosent til den lønn arbeidstakeren har for tilsvarende arbeid i den alminnelige arbeidstida». Det fikk de ikke.

«Under tilsynet kom det fram at arbeidstakere har arbeidet overtid uten at dette arbeidet har vært kompensert med lovens tillegg», skriver Arbeidstilsynet i rapporten.

Stordalen: Ingen kommentar

Annen Etage fikk totalt tre pålegg. Blant annet ble de bedt om å lage lovlige arbeidskontrakter og utarbeide rutiner for arbeidstid .

Petter Stordalen ønsker ikke å kommentere saken, og viser til daglig leder Ole Johnny Eikefjord.  

- Vi har nå hatt en grundig gjennomgang av rutinene for å rydde opp på bakrommet.  At vi sørger for gode arbeidsforhold for teamet vårt på restauranten, er helt avgjørende. Og som leder er der mitt ansvar å tilrettelegge slik at våre gode kokker og servitører er fornøyde og trives med å jobbe hos oss, sier Eikefjord til Dagbladet.

Sunday, July 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments