Stor test: Vinnerne har mye protein, lite fett og sukker

(Bramat.no): Som navnet tilsier er cottage cheese en ost, men visste du at både skyr og kvarg også er ost, og ikke yoghurt som mange tror? Det samme er kesam.

Alt dette er ferskost, laget av melk syrnet med én eller flere melkesyrekulturer og eventuelt også tilsatt litt løpe i ystemelken.

Sammenlikner du skyr, kvarg og cottage cheese med vanlig yoghurt, har disse langt mer protein, og ofte også mindre fett enn en del yoghurttyper.

Mye protein

Protein metter godt, og derfor er disse ostene perfekte små måltider når du er sulten eller bare har lyst på noe godt.

Les også: Bramat tester gresk yoghurt

Noen typer inneholder en del sukker, mens andre inneholder minimalt med sukker, men kunstig søtning. Hva du bør velge, avhenger av aktivitetsnivå, hvor mye du spiser ellers, og om målet er vektnedgang, vektoppgang eller stabil vekt.

Les også: Hvilken yoghurt bør jeg velge?

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i et utvalg kvarg, skyr og cottage cheese i porsjonspakninger som er å få kjøpt i de største matvarekjedene.

Ettersom alle inneholder relativt lite kalorier, tilsvarende et lite måltid eller et mellommåltid, har vi ikke tatt kaloriinnhold med i vurderingen. Derimot har vi sett på innhold av mettet fett, sukker og protein.

Smak er ikke en faktor i testen. Ettersom innholdet av fett er lavt i alle produktene, har vi kun latt dette telle halvparten av protein og sukker.

Ikke oppgitt

Ideelt sett ønsket vi å vurdere innhold av kalsium også, men kalsiuminnholdet er kun oppgitt på noen av produktene.

Vi har valgt å gi terning 4-6 fordi vi anser alle produktene som sunne.

Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.

Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.

Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen.

Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater

q-skyr_sitrongnist.jpg

Q Skyr Sitrongnist

Karakter:
q-skyr_vaniljevilje.jpg

Q Skyr vanilje

Karakter:

Les mer på Bramat.no:
Er det trygt å ta betakaroten?
Spis vanlig, billig supermat
Appelsincarpaccio med granateple

Tuesday, April 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments