Stein Dokset risikerte dødsstraff, dømt til ni års fengsel i morges

(Dagbladet): Stein Dokset (52) er dømt til fengsel i ni år, melder avisa Phuket Wan.

Dagbladet får bekreftet domsavsigelsen av personer som var til stede i retten i Thailand. Dokset er dømt for for å ha tatt livet av sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut, skjuling av lik og ulovlig våpenbesittelse. Dokset har allerede sittet i varetekt i tre år.

52-åringen var tiltalt for overlagt drap, skjuling av lik og ulovlig våpenbesittelse. Partene har anledning til å anke dommen.

Dagbladet får opplyst at Dokset uttrykker at han er misfornøyd med dommen og at han tar den til etterretning. Han har uttrykt at han har forstått innholdet i dommen han har fått.

Da han fikk dommen opplest skal han virket mutt og skuffet.

Levninger i søppelkasse

Dokset ble pågrepet i sin luksusvilla på Phuket i februar 2012, etter at føderalt politi stormet boligen og fant menneskelevninger i ei grønn søppelkasse nordmannen oppbevarte på et bad i kjelleren. DNA-analyse viste at levningene tilhører ekskjæresten Rungnapa «June» Ratchasombut, som på det tidspunktet hadde vært sporløst forsvunnet i to og et halvt år.

Lier-mannen nekter straffskyld for drapet. Han forklarte i retten at June falt og slo hodet i et basketak, og at han puttet liket i søppelkassa av ulike grunner – en av dem var at ektemannen hennes er politimann.

Selv har nordmannen vært optimistisk til hvilken dom han kunne få.

- Jeg tror jeg får fire-fem år, sa Dokset til Dagbladet på rettssakens første dag, for to år siden.

52-åringen har betalt Junes tre sønner og mor 1,8 millioner baht – over 400 000 kroner – i erstatning, men nekter altså straffskyld for drap.

- Utsatt for vold

Dokset har siden pågripelsen sittet varetektsfengslet under kummerlige forhold, sammen med 2000 andre fanger i hardkokte Phuket provinsfengsel, der han skal ha blitt utsatt for vold. Likevel har han avvist hjelp fra norske myndigheter, og erklært at det er uaktuelt for ham å søke om soning i Norge.

Ifølge reglene kan han etter sju år søke om å sone i Norge dersom dommen er på over 15 år – men dette gjelder ikke dersom det dreier seg om en livstidsdom.

Rettsprosessen har framstått som kaotisk. Det har gått flere måneder mellom hver rettsdag, og hver av disse har vært preget av problemer, som uteblitte vitner eller problemer med tolken. Men etter forrige rettsdag, 21. november, erklærte retten at dagen i dag skulle være tidspunktet for domsavsigelsen.

Thursday, January 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments