Ståle rystet over dansk valg: Katastrofe er ikke et dekkende ord


(Dagbladet): Socialdemokraterne fikk 26,3 prosent av stemmene, mens Dansk Folkeparti fikk 21,1 prosent da Danmark gikk til urnene 18. juni.

At innvandrerkritiske Dansk Folkeparti er landets nest største parti, ryster F.C. København-trener Ståle Solbakken (47).

- Jeg synes ikke at katastrofe er et dekkende ord denne gang. Det er forferdelig, sier nordmannen til Ekstra Bladet.

Én av fem

Avisa starter artikkelen med å bemerke at det er mange dansker som ikke forstår Solbakken. «Men den norske F.C. København-manageren har også vanskeligheter med å forstå mange dansker», heter det.

At én av fem dansker stemte på Dansk Folkeparti, tolkes som et signal om at de mener innvandringen bør begrenses.

Solbakken sier:

- Det er forferdelig, synes jeg. Det de står for strider mot alle mine grunnprinsipper. Det er veldig populistisk, og det tror jeg skader Danmarks rykte utenfor landets grenser.

Han fortsetter:

- Når jeg ser på mangfoldet i troppen vår – og når jeg ser hvordan det fungerer på og utenfor banen – synes jeg det handler om å være åpen. Det skal være plass til alle.

Sosialdemokrat

Solbakken har aldri lagt skjul på sitt sosialdemokratiske ståsted.

- Jeg synes de aller fleste partier – også det partiet jeg stemmer på selv – er for restriktive. Men jeg tror ikke du kan vinne en valgkamp i dagens politiske landskap uten å signalisere en viss restriktivitet, påpeker han.

Ekstra Bladet skriver at nordmannen skal integrere fire nye spillere i troppen: Kasper Kusk, Peter Ankersen, Benjamin Verbic og Federico Santander. Den danske serien starter opp igjen 19. juli.

Friday, June 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments