Spansk mor og baby hadde vært i begravelse i hjembyen. Nå er de begge døde


(Dagbladet): Et halvt døgn etter at Germanwings-flyet styrtet i de franske alpene, begynner omfanget av flystyrten og historiene om hvem de 150 menneskene som døde å bli fortalt.

Blant de døde er en spansk kvinne og hennes sju eller åtte måneder gamle guttebaby, forteller den spanske borgermesteren Victor Barrio i den lille spanske byen Jaca, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Kvinnen og babyen bor til vanlig i Storbritannia, men hadde vært i hjembyen for å være med i en begravelse til en slektning.

Babyer og operasangere

Etter begravelsen kjørte kvinnens far datteren og barnebarnet til flyplassen i Barcelona. Ordfører Barrio vet ikke om barnefaren også var med på flyet.

Det var to babyer ombord på ulykkesflyet. Den andre babyen reiste sammen med foreldrene sine, den kjente tyske operasangeren Maria Radner (34) og hennes mann. Radner hadde sunget Richard Wagners «Siegfried» på Gran Teater del Liceu i Barcelona sammen med den tyske sangeren Oleg Bryjak (54), som også døde.

Die Deutsche Oper am Rhein i Düsseldoor er nå i sorg etter å ha mistet Oleg Bryjak, som har vært ansatt siden 96/97.

- Vi har mistet en fantastisk artist og person i Oleg Bryjak. Vi er lamslått, sier regissør ved operahuset i Düsseldorf, Christoph Meyer.

Bryjak har spilt i forestillinger verden over, og har vært et medlem av Die Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf siden 96/97.

Tysk skoleklasse

Tidlig i går ble det også klart at en skoleklasse med 16 tyske skolebarn og to lærere fra byen Haltern am See var med på flyet. Klassen hadde vært på skoletur til Barcelona. Skolebarna som var med på turen var 15 år og yngre og de fleste av dem var jenter. I hjembyen møtte hundrevis av sørgende medelever, familie og venner for å minnes de unge tyskerne. 

Ifølge Germanwings’ talspersoner, var det 67 tyskere ombord på ulykkesflyet. 45 spanjoler og flere tyrkere var også på vei fra Barcelona til Düsseldorf.

Utenriksdepartementene i Nederland, Belgia, Israel og Danmark har bekreftet at de har mistet minst én statsborger.  

Den australske utenriksministeren Julie Bishop bekrefter at to australienere er drept i flykrasjet: Det var en mor og hennes voksne sønn fra Victoria som mistet livet, ifølge Bishop.

Det var også trolig briter ombord i ulykkesflyet, ifølge Storbritannias utenriksminister Philip Hammond.

- Jeg vil ikke spekulere i hvor mange britiske statsborgere som er involvert, men basert på tilgengelig informasjon befant det seg beklagelig nok trolig britiske statsborgere om bord, sier Hammond, ifølge NTB.

To personer fra Columbia mistet også livet, bekrefter landets utenriksminister.

Wednesday, March 25th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments