Spansk kommentator applauderer Zidane etter Ødegaard-vraking


(Dagbladet): Etter overgangen til Real Madrid i vinter, har Martin Ødegaard fått kamper for B-laget, Castilla. Men etter landslagspausen har 16-årigen blitt benket av trener Zinedine Zidane, og Castilla tok i helgen sin andre strake seier uten Ødegaard på banen.

Nå applauderer Alfredo Relano, kommentator i sportsavisen AS, Zidane for å tørre å vrake det 16-årige stortalentet. I en kommentar som i hovedsak dreier seg om Carlo Ancelotti og Real Madrids formasjon, kommer han inn på Ødegaard.

- Iblant spør jeg meg selv hva som ville skjedd hvis Ancelotti turte å sette en eller to på sidelinja. Plutselig overrasket Zidane oss ved å utelate Ødegaard, skriver Relano.

90 minutter på benken

Ødegaard trener som kjent med det stjernespekkede A-laget, mens han spiller kamper for Castilla.

- Ødegaard trener med seniorene og spiller med Castilla hver helg, så det er vanskelig å se ham passe inn. Med ham i startoppstillingen, har resultatene blitt verre – og laget røk på fire strake tap. Da han ble tatt ut på landslaget, begynte Castilla å vinne igjen, skriver spanjolen.

Nordmannen var på benken igjen i helgas seier mot Conquense, men fikk ikke et innhopp.

- Jeg vet ikke hva som vil skje videre, men jeg applauderer Zidane som tør å gjøre det. Fotball handler ikke bare om markedsføring, men også rasjonalitet. Og trenerne har et ansvar de må følge opp, avslutter Relano.

- Søppeljournalistikk

AS har tidligere i vår hatt et stort oppslag på det norske vidunderet, der de mente Ødegaard hadde en negativ effekt på Castilla.

C More-ekspert Petter Veland kalte det hele for søppeljournalistikk, og mente vi måtte begynne å sette ting i perspektiv.

- Martin Ødegaard har bare vært to måneder i Spania. Det virker bare så mye lenger. Ingen i kretsen rundt ham hadde ventet noe annet enn at dette ville ta tid. Selvfølgelig ville det vært det beste om Martin hadde briljert fra første stund og fortsatt med det. Og at presset på ham ville blitt mindre. Men slik er ikke hverdagen blitt, sa Petter Veland til Dagbladet.

Veland og Dagbladets kommentator er enige: Martin Ødegaard må enten rykke opp sammen med Castilla, eller leies ut.

Wednesday, April 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments